Ha gyorsan, csak úgy állva csillapítanánk az éhségünket, sokunknak a lángos ugrik be első opcióként. Csak simán, fokhagymás olajjal. Vagy felturbózva tejföllel, sajttal, esetleg más, extrémebb feltéttel – mondjuk nutellával. …
Gasztro
-
-
Nyár eleje van, talán ilyenkor a legjobbak a piacok. Sok minden nő már a kertekben. A “maradj otthon” idők után meg végképp ki vagyunk éhezve színekre, hangokra, friss ízekre. Körülnéztünk…
-
Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája…
-
Fóti hungarikum – mondja a somlói galuskáról az egyik helyi cukrászda tulajdonosa. A széles körben kedvelt desszert megalkotása szorosan összefügg egy fóti cukrászmester, Szőcs József Béla nevével. A történetnek mi…
-
Aki otthon marad most, de édességet szeretne – hisz a boldogsághormonokat nem árt manapság pótolni – az választhat: vagy süt, vagy rendel. Ha az utóbbit választja, akkor sem kell egy…
-
A városunkban található Fáy Présház Étterem szorosan kapcsolódik előző cikkünkhöz, melyet a Németh Kálmán Emlékházról írtunk. Az ott is említett, a szobrászművész által készített Fóti dal című kép eredetileg itt…
-
A “történelmi belvárosban”, a Vörösmarty téren jártunk a hétvégén. Árusokkal és vevőkkel beszélgetve kiderült, hogy szerintük jó lenne, ha a terület az időjárásnak védettebb volna. Nyáron meleg, télen hideg van…
-
Az 51. Fóti Szüretet és a 9. Fröccsfesztivált rendezték meg a Fáy Présháznál. A hely és az esemény sem véletlen. A fröccsöt ugyanis Fóton “találták fel”. 1842. október 5-én Fáy…
-
Van az úgy, hogy az ember maga kéri, hogy vizezzék a borát. Pláne kánikulában. És pláne itt, Európa közepén. Mert miközben Mátyás udvarában még azon szörnyülködtek az utazók, hogy Budán…