Bejglilelőhelyek Fóton – variációk és árak

by Karakai Ildikó
Sokunk számára nincs karácsony bejgli nélkül. A legnépszerűbb karácsonyi édességet korábban főleg otthon sütötték, de most már a legtöbben megveszik. A klasszikus a diós és mákos bejgli, ehhez jött később a gesztenyés, de mostanában már lehet kapni a marcipánostól kezdve a szilvalekvárosig sokféle ízt. Halászlékörképünk után azt is felmértük,  hol lehet még bejglit venni vagy rendelni Fóton.
Az Egészségsziget bioboltban a bejglinél is az egészség a fontos – minél kevesebb cukor legyen benne és jó alapanyagokból készüljön. Sok megrendelésük van, de sokat is sütnek – így aki betér ide, még 24-én délelőtt is találhat bejglit. A legtöbb diós vagy mákos, esetleg gesztenyés, de van például aszaltgyümölcsös is. A 30-45 dekás rudak nem olcsóak, de tényleg egészségesek – van mindenmentes és vegán bejgli is. A sima diós 2.490, a mentes 2.890 forintba kerül.
A Manna Sütiházban mákos, diós, gesztenyés, marcipános és csokis-meggyes a kínálat. A mákos 1.900 forint, a többi 2.390.  Cukormentes bejglit diós és mákos ízben kérhetünk, 2.790 forintért. Rendelni vasárnapig lehet, de diósat és mákosat folyamatosan lehet kapni. December 24-től 27-ig viszont zárva lesznek.
A szintén Vörösmarty téri Somlyó Sütöde 20 éve kínálja hagyományos házi diós és mákos bejglijét a fótiaknak, a nagymama receptje szerint. Igazi dióból, igazi mákból, felfőzve készítik. 2.400 forintba kerülnek, de a teljes kiőrlésű, illetve a cukormentes változat kicsit drágább. Mindig nyitva vannak, a sütés folyamatos –  így rendelni lehet ugyan, de nem fontos.
A Fóti Pékségben, a Dózsa György úton diós és mákos bejglit lehet venni vagy előjegyeztetni, 1.400 forintos áron.
A Fáy Présházból is rendelhetünk bejglit 21-én este 7 óráig, amit aztán kedden vagy szerdán vihetünk el. Igazán barátságos áron kínálják a félkilós finomságokat, 890 forintért.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább