Már az első alkalommal, amikor a Fáy présházban jártunk és a nagyon kedves pincér úr a betyárgulyást ajánlotta, megfogadtam, hogy ezt egyszer kipróbálom. Mint hajdanán a Lumnitzer nővérek, felesküdtünk, hogy…
Gasztro
-
-
A Fóti Kézműves Sörfőzde termékeit az egész országban ismerik. Gyenge Zsolt, aki a lányával közösen tulajdonosa a cégnek, azt mondja: jobban örülne, ha a teljes termelést a városban tudná eladni.…
-
A Parlamentben bemutatták az ország idei tortáját. Több kreációt is díjaztak, akárcsak a kenyereknél. Egy belföldi nyaraláson azonban érdemes felkeresni azokat a pékségeket, cukrászdákat, ahol – a most bemutatott –…
-
Egy átlagos júliusi hétköznapon Fót talán leglátogatottabb, legnépszerűbb köztere nem feltétlenül a város főtere, hanem a Kossuth-Eötvös utca sarkán lévő artézi kút. Nemcsak a kúttal szemben csőjavítást végző munkások töltik…
-
Ha gyorsan, csak úgy állva csillapítanánk az éhségünket, sokunknak a lángos ugrik be első opcióként. Csak simán, fokhagymás olajjal. Vagy felturbózva tejföllel, sajttal, esetleg más, extrémebb feltéttel – mondjuk nutellával. …
-
Nyár eleje van, talán ilyenkor a legjobbak a piacok. Sok minden nő már a kertekben. A “maradj otthon” idők után meg végképp ki vagyunk éhezve színekre, hangokra, friss ízekre. Körülnéztünk…
-
Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája…
-
Fóti hungarikum – mondja a somlói galuskáról az egyik helyi cukrászda tulajdonosa. A széles körben kedvelt desszert megalkotása szorosan összefügg egy fóti cukrászmester, Szőcs József Béla nevével. A történetnek mi…
-
Aki otthon marad most, de édességet szeretne – hisz a boldogsághormonokat nem árt manapság pótolni – az választhat: vagy süt, vagy rendel. Ha az utóbbit választja, akkor sem kell egy…