Vállalók uzsonnája

by bcsenge

Az önkormányzat folytatja korábbi kezdeményezését, hogy a helyi vállalkozókat megszólítsa, azokkal jó kapcsolatot ápoljon. Korábban reggeli eseményen cseréltek eszmét Fót vállalkozói az önkormányzat képviselőivel, ezúttal uzsonnával kínálták őket.

Bérciné Berke Szilvia képviselő köszöntője után Bíró Zoltán polgármester beszédében őszintén beszélt arról, hogy az önkormányzat azt a szakadékot akarja befedni ezekkel a találkozókkal, ami korábban kialakult az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. Az önkormányzat keresi a módját, hogy segítse a helyi vállalkozásokat. Az alpolgármester kiemelte, hogy ő már 35 éve vállalkozó, számára nagyon fontos, hogy az önkormányzat megtalálja a megfelelő eszközöket a vállalkozások fejlesztésére. A vállalkozók uzsonnáján két előadó tartott workshopot.

Madarász-Losonczy Bálint, a Miniszterelnökség Aktív Mobilitás főosztályának vezetője közös játékra hívta a megjelent vállalkozókat. A kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos feladatokat oldottak meg a résztvevők. A játék során megtudtuk, hogy a lakosság 16%-a használja elsődleges közlekedési eszközként a kerékpárt. Számukra a fő ok a kerékpározás egészségre gyakorolt pozitív hatása. Az előadó hasznos információkkal is szolgált a jelenlevőknek.  Felmérések által kimutatták, hogy a kerékpárokkal közlekedő munkavállalók motiváltabbak, elégedettebbek és egészségesebbek, mint azok, akik autóval járnak be a munkahelyükre. Ha egy munkahely nem tud biztosítani megfelelő kerékpártárolási lehetőséget, az visszatartó erőként hathat a munkavállalókra, hogy biciklivel közlekedjenek. A munkaadók anyagi támogatással, kerékpárvásárlási támogatással, szervizi támogatással is ösztönözhetik a dolgozókat a kerékpáros közlekedésre. A vállalkozók elszámolhatják a kerékpárhasználat költségeit, így nekik is érdekük lehet a biciklis közlekedés kultúrájának a támogatása.

A délután második előadója Bíró Nóra kommunikációs tréner volt, aki a nonverbális kommunikáció és a testbeszéd magyarországi szakértője, az Influencer Akadémia alapítója, vezető oktatója. Egyedülálló módon tanítja hazai és multinacionális vállalatoknak gyakorlatias tréningeken keresztül a sikeres tárgyalásokhoz elengedhetetlen nonverbális jelek figyelését, megértését és alkalmazását. Az előadótól megtudtuk, hogy tanulmányok kimutatják, hogy az, ahogy mondunk valamit, sokkal nagyobb hatással van, mint maga az üzenet. A testbeszéd tudatos használata a hiányzó összetevő a legtöbb ember számára – különösen az értékesítők és a vezetők körében fontos. A nonverbális kommunikáció egyrészt segít az üzleti tárgyalások hatékonyságában, másrészt megadja a kommunikáció rejtett vagy rejteni kívánt részleteit is. Az előadó szintén közös játékra vette rá a résztvevőket.

Az eseményen résztvevő vállalkozók a két előadást követően hasznos, a hétköznapi szituációkat segítő tudást, információt vihettek haza magukkal.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább