Milyen reményekkel vág neki a Fót az új szezonnak a megye 3-ban?

by ktgy
A múlt hónapban beszélgettünk Kapitány Zoltánnal, a Fót SE elnökével a labdarúgó- szakosztályról, így a megye 3-ba felkerült első csapatról is. Két héttel a tavaszi fordulók előtt Serdült Tamást, a csapat edzőjét is megkérdeztük az előző és az elkövetkező szezonról.
Hogy alakult az őszi szezon?
Nem sikerült túl jól. Bár csak egy osztállyal kerültünk feljebb, azt látjuk, hogy teljesen más a megye 3 ritmusa. A csoportunkban van 5 jó csapat, melyekkel nagyon jól játszottunk, és van egy másik csoport, akiket nagyjából tudtunk hozni. A ki-ki meccseken rendre mi veszítettünk. Ennyit a múltról, tanultunk belőle sokat. Volt, hogy például az egyik meccsen végig támadtunk, majd két kontrából kikaptunk. Most másképpen fogunk majd játszani.
Mi az alapvető különbség a megye 3 és 4 között?
A ritmus. Maga a meccs képe gyorsabb, és azért itt már vannak kiöregedett, jó múltú focisták nagy rutinnal. Már mindenkivel játszottunk egyet, így egész jó kis anyagom van mindenkiről. A megye 4-ben kettő csapat volt, amelyik versenyképes volt, a többi gyengébb. A 3-ban más a helyzet.
Már elkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra. Hol tartanak?
Hathetes felkészülési tervet csináltunk, még van belőle két hét a március 12-i bajnoki rajtig. A Tápiószele csapata ellen kezdjük a menetelést itt, a műfüves pályán.
Hogy állnak a bajnokság félidejében?
A középmezőnyben vagyunk, a 4-5. hely 6 pontra van.
Mi a cél ebben a szezonban?
A 3-6. helyre bekerülni, amire reális esélyünk van. Egyik meccsen sem játszottunk alárendelt szerepet, minden mérkőzésben benne volt, hogy nyerünk – de az is, hogy kikapunk. Megvertük a jónak számító Ikladot, míg kikaptunk a Mogyoród KSK-tól, amelyik sereghajtó volt. Ezt a hektikus formát próbáljuk tavaszra kijavítani.
A keretben van változás?
Igazoltunk kettő új játékost:  Balogh Csabát, a Nógrád megyei első osztályú Szendehelyből, Bánik Dánielt a BLSZ 2-es Goldball’94 FC-ből. Helembai Botond fél év kitérő után visszatért hozzánk.
Játékosedzőként vezeti a csapatot. Tervezi, hogy játszik is a mérkőzéseken?
Szeretném, ha nem kellene játszani.  A létszámmal sosincs problémánk, úgyhogy ez megoldható. Természetesen szeretek játszani, és az öregfiúknál rendszeresen játszom, de jobban tudok segíteni a csapatnak edzőként.
Hol lesznek a meccsek?
A center füves pályán. Itt, a műfüvön csak akkor játszunk, ha annak a talaja nem jó. Ahogy említettem, az első fordulóban itt leszünk, mert a füves pálya még nagyon mély. Az edzéseket is a füves pályán fogjuk tartani.
Hogy néz ki a heti program a felkészülési időszakban?
Heti két edzés van, és hetente egy edzőmeccset is játszunk. Volt konditermes edzés is a csarnokban, de ez most már nem lesz.
Milyen csapatok ellen voltak és vannak felkészülési meccsek, és milyen eredménnyel?
Játszottunk a megye 2-es Váchartyánnal és két megye 3-as csapattal. Vasárnap a REAC U19 ellen lett volna meccsünk, de lemondták, ezért ugrottak be a helyi öregfiúk. A megye 2-es csapattól 4:2-re kikaptunk, de ritmusban jók, élesek is voltunk – ők nyilván ügyesebbek voltak, de azt gondolom nincs olyan messze a két csapat. A megye 3-asokat megvertük.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább