Meghosszabbították a korlátozó intézkedéseket!

by Ujvári

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hangsúlyozta: az a célja, hogy 2021 kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

A korlátozó intézkedések meghosszabbításával, januárban marad a bevezetett digitális oktatás, az este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom, érinti a boltok, és különböző szolgáltatások esti zárását, valamint a rendezvények, a mozik, színházak, konditermek sem nyithatnak ki még ebben a hónapban.

Amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket fenn kell tartani – mondta a kormányfő, hangsúlyozva ugyanakkor: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak. Az első egy-két hónap még döcögni fog, de utána be kell gyújtani a rakétákat – fogalmazott Orbán Viktor.

A koronavírus elleni vakcináról szólva a miniszterelnök közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá, ő is beoltatja magát.

Forrás: MTI

Főkép: Facebook

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább