A polgármestert kérdeztük a 2021-es városfejlesztésekről

by franciska

Dr. Vass György polgármestert arról kérdeztük, hogy 2021-ben melyek a legfontosabb  városfejlesztési teendők, tervek. A polgármesterrel készített riportunkat két részben közöljük.

Sok feladat vár ránk az új évben is. Szerencsére jelentős fejlesztés várható, amelyek a lakosság életét teszik majd könnyebbé. Folytatjuk a városháza felújítását, ahol a szociális blokkok csinosítását mihamarabb elkezdjük. Az ügyfélszolgálatot korszerűsítjük, hogy a lakosságot kulturált körülmények között fogadhassuk. Elhelyezzük az épületben a jegyzői kabinetet és a jegyzői irodát. Új helyre fog költözni az anyakönyvvezetői részleg. Az önkormányzat ingatlanait hasznosítjuk, a volt 100-as ABC egyik részébe egy autóalkatrészeket forgalmazó cég fog költözni. Az épület másik részének a hasznosítására is vannak érdeklődők.

Reményeink szerint ebben az évben elkezdődnek a vasútállomások felújítási munkálatai, melyekhez parkolók készülnek. A Fótfürdő állomás parkolójának kialakítását a MÁV-val közösen végzi az önkormányzat. A Hársfa utca és a tó közti bejárónál van parkolási lehetőség, ahova egy megfelelő, új parkolót fogunk kialakítani. A Hársfa utcát szilárd burkolattal látjuk el egészen a tó bejáratáig, hogy zökkenőmentesen lehessen majd megközelíteni a tavat.

A vasút közelében lévő Gesztenyés ABC épülete el van hanyagolva, melyet felújítunk, s a szolgáltatások révén bevonjuk a város vérkeringésébe.

Az elkezdett nagyberuházások közül folytatódik a sportcsarnok építése. A műfüves pálya építése a téli időszak alatt leállt, márciusban-áprilisban folytatjuk, és fejezzük majd be ennek munkálatait.

Elkezdtük az Egészségház előkészületi munkáit, melynek kivitelezéséhez mindenképp kormányzati támogatásra várunk, hiszen ez egy  2-2,5 milliárdos beruházás. Egy olyan egészségházat tervezünk, amelyben minél több szolgáltatást érhet el a lakosság. A  háziorvosi és a gyermek háziorvosi rendelők mellett szakrendelések, nőgyógyászat, ultrahang, labor is kialakításra kerül. Többek között lehetőség lesz infúziós kezelésekre, fizioterápiára, fogászati kezelésekre, de itt kap majd helyet a védőnői szolgálat és egy gyógyszertár is. A Szent Benedek lakótelepen egy mini városközpontot szeretnénk kialakítani, ahol a parkosítást is el kell végezni és a közösségi tér szépítését. Mindehhez igyekszünk megteremteni az anyagi lehetőségeket.

Többször hangsúlyoztam már, de ezúton is szeretném kiemelni, hogy szívesen látjuk a vállalkozókat  és a betelepülő cégeket városunkban. Szeretnénk minél több vállalkozást idetelepíteni, hiszen az önkormányzat adókból tud városfejlesztéseket végrehajtani.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább