Készülnek a fóti virágboltok a nőnapi, egy időre utolsó napjukra

by Karakai Ildikó
A nőnap minden évben az egyik legnagyobb forgalmat hozó nap a virágárusoknak. A járvány harmadik hulláma miatt elrendelt ideiglenes boltbezárások idén őket is érintik, ám az ünnepre való tekintettel holnap még nyitva maradhatnak.
A tavaszi lezárások idején még délután 3-ig nyitva tarthattak a virágüzletek,  így váratlanul érte őket az idei szigorúbb rendelet.
A bezárás idején – ami nagyon remélik, hogy valóban csak két hét lesz – amelyik bolt teheti, online folytatja az árusítást, házhozszállítással. Mivel a közeljövőben is lesznek névnapok, születésnapok, esküvők és sajnos temetések is, ez fontos szolgáltatás. A Dózsa György úton mindhárom virágboltnál él ez a lehetőség.
A buszállomásnál lévő pavilonban azt mondták, hogy idén jobban eloszlik a forgalom, így már a hétvégén is sokan vesznek virágot a hétfői ünnepre.
A legnépszerűbbek a tavaszi virágok, a jácint, nárcisz, frézia, gerbera, szegfű, tulipán. Sokan vásárolnak cserepes virágot, ebből most több helyen az alkalomra díszítetteket is lehet kapni.
A Dózsa György úti nagy zöldséges is árul virágot. Mivel ez az üzlet nyitva maradhat, itt továbbra is lehet majd virágokat venni.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább