Jézus barátai címmel nyílt meg Kállai Nagy Krisztina grafikus művésznő kiállítása a Vörösmarty Művelődési Ház Szalkay termében. A nagyszabású kiállítás január 13-ig látogatható.

by ktgy

Az ünnepélyes megnyitón Palásti Béla igazgatói köszöntője utána a művésznő lelki vezetője, Sebők Sándor atya, a Szeplőtlen Fogantatás templom plébánosa mesélt arról, hogyan emlékszik vissza a vezetése alatt formálódó Kállai Nagy Krisztinára. „Kriszti valóban otthon van a hitben, otthon van az Istennel való mély kapcsolatban, és mindabban, ami boldoggá teszi őt attól, amit a Jóistentől kapott. Ez szűrődik át a művein is – bár nem vagyok szakember, azt látom, hogy amiket rajzol, főleg a vallásos műveit, úgy tudja megragadni, hogy az mások számára is érthető, és a gyerekeknek is jól fogyasztható legyen”.

A tárlatot Sebestyén Győző, a Fót- Központi Református Egyházközség lelkésze nyitotta meg. Mint elmondta, a képek egy része már ismert volt számára, mivel a könyvespolcán a művésznő által illusztrált könyvek közül ott van a Gyermekbiblia is. Beszédében a barátságot, ezt az egyik legszorosabb emberi kapcsolatot elemezte, és kiemelte, hogy a „Jézus barátai a legnagyobb méltóságjelző”.

A megnyitóra eljött Bethlenfalvy Gábor, több Kállai Nagy Krisztina által illusztrált könyv szerzője.

A megnyitón felléptek a Fóti Zeneiskola növendékei – Bogár Panni, Felső Angelina, Simon Emma,  Neményi Edmond és tanáraik, Szántó Ilona és Rigó Dániel.

Szintén a programban szerepeltek a Szent Ágoston Keresztény Általános Iskola alsó tagozatos kamarakórusa és vezetőjük, Kapcsos Andrea.

A megnyitó után a fóti kötődéséről kérdeztük a művésznőt.

Dunakesziről származom, és igazából a plébános úr miatt járok gyakran a városba. Még 16-17 éves koromban hallottam, hogy Sebők Sándor atya itt plébános, és többen sok jót mondtak róla. Mivel nagyon közel laktunk, így megkerestem őt, hogy elvállalna-e lelki vezetettként. Lelki tanítványának tekintem magam, jártam hozzá gyónni és nagyon sokszor beszélgetni. A kapcsolatunk azóta is nagyon szoros, bár mikor kislányom születése után Budapestre költöztünk, ritkultak a találkozások. Sok családi esemény kötődik Sándor atyához, ő tartotta az esküvőnket, a lányom keresztelőjét, családi temetést. Nagyon szeretem ezt a templomot is, és körülötte a kálváriát, úgyhogy nagyon sokszor mentem itt körbe, jó itt lenni.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább