A vihar kiütötte a vasutat

by fnora

Több vonalon okoztak komoly fennakadásokat a sínekre dőlt fák, leszakadt vezetékek. Jelentősek a késések, van, ahol buszok járnak a vonat helyett.

Budapesten több elővárosi vasútvonalon hajnaltól nem, vagy csak korlátozottan volt lehetséges a vonatközlekedés. A MÁV honlapján azt írta: az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon. A forgalom fokozatosan áll helyre.

Budapest, 2023. augusztus 5. Víz borít egy utcát a fõváros teljes területét érintõ éjszakai vihar után a XIX. kerületben 2023. augusztus 5-re virradóan. Ezen a napon reggelig több mint ezer bejelentés érkezett a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mûveletirányítási ügyeletére. Fõleg kidõlt fák, leszakadó vezetékek, megsérült épületek és vízszivattyúzások miatt kértek tûzoltói segítséget. MTI/Mihádák Zoltán

Szombat hajnaltól jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

Ismét gond van Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében iszap átfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. (Ez az a szakasz, ahol éppen egy éve indult újra a vasúti forgalom több mint 2 hónapos helyreállítási munkák után, mert egy felhőszakadás nyomán 10 ezer köbméternyi sár- és kőlavina öntötte el a vasúti pályát.) Most a Budapest – Vác – Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje.

Salgótarján, 2023. augusztus 5. Villámlás Salgótarján felett 2023. augusztus 5-én hajnalban. MTI/Komka Péter

A pénteki vihart egy még erősebb követte szombat hajnalban, azóta már több mint kétezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez az okozott károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább