A közoktatási és a köznevelési intézményeket látogatja dr. Vass György polgármester

by franciska

Dr. Vass György polgármester a Fóti Boglárka Óvodába látogatott el, hogy az óvoda vezetőjétől tájékozódjon az oktatás zavartalan menetéről, tekintettel a vírushelyzetre.

 

A Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde vezetője, Jusztinné Rick Éva a polgármesternek elmondta, hogy az óvodának időben sikerült beszereznie a szükséges tisztító, vírus-, gomba- és baktériumölő szereket. Többféle kéztisztító és felületfertőtlenítőszer áll rendelkezésére az intézménynek.

A kormányrendelet megjelenését követően az óvoda rögtön elkészítette az eljárásrendet mind az intézmény, mind a szülők részére. Az utóbbi a nevelőtestületi értekezlet után, augusztus 31-én felkerült a honlapra, illetve az összes csoportba, hogy tájékoztassa a szülőket a beléptetési rendről. Minden óvodai csoportnak van hátsó terasza, így a nagyobbak reggelente az udvar felől érkeznek az óvodába. A kisebb csoportokban a szülőket arra kérték, hogy az udvaron keresztül közelítsék meg az óvodát, s minél kevesebb időt tartózkodjanak bent az épületben.

A bölcsődére ugyanúgy vonatkozik minden előírás. A kiscsoportok öltözőiben egyszerre csak négy felnőtt tartózkodhat, zászlók segítségével jelölik a bent lévő szülők számát.  A cél az, hogy minél kevesebb kísérő legyen egyszerre az intézményben.  Az ajtókilincseket folyamatosan fertőtlenítik az óvoda dolgozói.

A kézfertőtlenítőket a felnőttek használják, a gyerekek szappanos kézmosással védekeznek a vírus ellen. A szülők hetente viszik haza az ágyneműket. Csak egyetlen alvókát hozhatnak magukkal ebben az időszakban a gyerekek, ezek napi fertőtlenítését a szülőknek kell megoldaniuk.

Az intézményvezető a polgármesternek arra a kérdésére, hogy milyen az óvoda kihasználtsága, elmondta, hogy idén 120 gyerek került be kiscsoportba és 104 gyerekkel a bölcsődei felvétel is telített, a várólistán pedig 20-an vannak. Az óvoda gyakorlatilag megtelt, nincs már hely felvételre.

Dr. Vass György polgármester  az önkormányzat teljes körű támogatásáról biztosította a továbbiakban is  Jusztinné Rick Éva vezetőt a járvány elleni védekezésben.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább