Zumba, salsation, aerobik: a családi fitt napon jártunk

by ktgy

A sporttal kapcsolatos rendezvények Fóton is népszerűek, így a szombati programra is sokan jöttek. Volt kézműves foglakozás a gyerekeknek, hogy amíg a mama edz, a gyermek is jól érezze magát. Sok gyerek ki is használta a lehetőséget, de többen feljöttek a színházterembe és részt vettek a foglalkozásokon, vagy épp a papájuk karjából nézték a sportolókat.

A szervezők sokszínű programmal készültek, volt zumba, alakformáló óra, dance aerobik és salsation az ingyenes rendezvényen.

A program szervezője és a zumbaedzés vezetője Mezei Eszter, aki a VMH-ban is szokott ilyen órákat tartani. A sokoldalú sportoló máshol gerinctréninget tart, a Testnevelési Egyetemen tanít és emellett a Láng Sportegyesület vezetőedzője.

A mostani fitt nap körülbelül a nyolcadik alkalom, a COVID előtt kezdték el félévente megrendezi a családi fitt napokat. Eszter elmondta, hogy nagyon elégedett volt a vendégek számával, akik a délután folyamán egyre többen lettek. Hatott a Facebookra kitett ajánló és az is, hogy szólt mindenki mindenkinek. “Az oktatói gárda, akit összeszedtünk, zseniális, persze ez is vonzerő” – mondta a szervező.

Az alakformáló órát Kuti György tartotta, aki elmondta, hogy a hölgyek között volt sok ismerős arc, mivel tartott már itt órát, amikor Mezei Esztit helyettesítette. Esztit már vagy húsz éve ismeri és sokszor segítenek egymásnak,  ha például Eszter tart egy egészségnapot, meg szokta hívni. “A lányok és asszonyok meglepően jó erőben vannak, de rendszeresen járnak ilyen-olyan órákra, úgyhogy ez nem meglepő” – jegyezte meg György.

A különben személyi edzőként dolgozó Györgyöt megkérdeztük, hogy a látványos trikó alatt hasonló izomkötegek vannak-e?  “Igen, igen, most már 31 éve súlyzózok hobbiszinten, de nem versenyzőként, nem szeretem azt a fajta testépítést” – mondta lapunknak.

Az estzáró salsation edzést Marx Tamás és Seidi Lilien tartotta. Tamás elmondta, hogy a salsation nem a salsa táncból ered, hanem a salsa szósz nevét kombinálták a sensation (érzés) szóval. A salsation kitalálója a venezuelai Alejadro Angulo. Ez egy táncos fitnessprogram,  táncolnak bachatát, merengét, salsát, popot, afro popot, mindent, amit el lehet képzelni.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább