Zsúfolásig megtelt az Erzsébet terem a gróf Károlyi Lászlónéról szóló interjúkötet bemutatójára

by ktgy

Nyizsnyánszky Anna Eszter 2021-ben gróf Károly Lászlóról írt interjúkötetet Soha nem adjuk fel … címmel. A mostani, Erzsébet asszonyról szóló kötet ötlete tavaly fogalmazódott meg a szerzőben, aki az előző kötet kapcsán már közelebbi kapcsolatba került a családdal.

A kötet a sok-sok beszélgetés során készített 30-40 órányi hanganyagból állt össze.

A könyvbemutatón jelen volt Kovács Attila Zoltán, a könyveket megjelentető Erdélyi Szalon Kiadó vezetője is. A bemutató beszélgetés előtt a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium négy végzős növendéke dél-alföldi és tyukodi táncokat mutatott be.

A beszélgetés során sok érdekessség derült ki a könyv születéséről, például arról, hogy Nyizsnyánszky Anna Eszter kitartásának köszönhető, hogy végül sikerült rávennie Erzsébet asszonyt az interjúkra.

Arra a kérdésre, hogy miért Kaleidoszkóp lett a könyv címe, Erzsébet asszony azt válaszolta, hogy a gyerekjátékhoz hasonlóan az ő élete is állandóan változott.  Bajorországban született, aztán visszajöttek Magyarországra, majd elmenekültek, megint mentek Bajorországba és utána Spanyolországba. Csak ötéves korában lett egy állandó lakhelyük Bécsben. Mikor nagyon fiatal volt, mindig úton voltak, ezért adta ezt a címet a kötetnek.

A beszélgetés után gróf Károlyi László gyönyörű csokor vörös rózsát adott át szeretett feleségének.

A est hosszan tartó állófogadással zárult, ahol a kötetlen beszélgetések közben Erzsébet asszony dedikálta a megjelent könyvet.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább