12-0-ra nyert a Kisalag a 9 emberrel kiálló Tinnyei Üvegtigris FC ellen

by ktgy

A vártnál kellemesebb időben (hideg volt, de lagalább eső nem) játszotta le az utolsó őszi meccsét a Kisalag SC a IV. osztályú felnőttbajnokság Északnyugati csoportjában.

A mérkőzésen 3 tizenegyest ítéltek meg a Kisalag javára, amiből kettőt értékesített. Az első félidő utolsó percében a vendégcsapat egyik játékosát kiállították, így a második játékrészben már csak nyolcan játszottak a tinnyeieknél. Nyolcan, de ők az eredmény ellenére harcosan, nagy lelkesedéssel.

A mérkőzés előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek a napokban elhunyt, a klub életében nagyon fontos Hajdú István emlékének. Nagyon sokat köszönhet neki a kisalagi labdarúgás.

A mérkőzés előtt Olajos Sándorral, a Kisalag edzőjével beszélgettünk az őszi szezonról.

Hogy értékeli az őszi évad teljesítményét?

  • Eléggé viszontagságos volt. Úgy készültünk a tavalyi szezon után, hogy szeretnénk beleszólni az első, második, harmadik helyért folytatott küzdelembe. Úgy is készültünk, úgy is erősítettünk. Sajnos az első két meccsünk – amiről tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz – a Fót SE II., illetve a Pomáz ellen nem sikerült jól. A Fót ellen 60 percig gyakorlatilag a miénk volt a mérkőzés, de végül egy nullra kikaptunk, mert volt egy megpattanó lövésük, utána meg jól védekeztek. A második fordulóban hazai pályán egy tizenegyes góllal kaptunk ki a Pomáztól -nem kezdtük túl jól a szezont. Utána jött egy sérüléshullám a csapatnál, olyan, amilyet húszéves labdarúgásban edzőként eltöltött év alatt még nem tapasztaltam. Sorban dőltek ki az embereim, még kapushiánnyal is küzdöttem, volt, hogy mezőnyjátékost kellett a kapuba állítanom. Többek közt kiesett az elmúlt évek házi gólkirálya, Barna Gábor személyében, a másik sok gólt lövő játékosunk, Jónás Dominik szintén megsérült, derékbántalmai miatt az ő fél szezonja is kimaradt. Ennek ellenére örültem, hogy minden mérkőzésre ki tudtunk állni. Ebben nagyon segített, hogy a megalakított öregfiúk csapatunkból 3-4 játékosra tudtam számítani. Nagyon szépen köszönöm nekik, hogy bevállalták a játékot nálunk is. Sajnos pár fiatal játékosunk eltűnt a keretből, “elvitte őket az élet”.

Más csapathoz igazoltak?

  • Nem, az élet vitte el őket, a munka, a “nem fegyelem”, a nem figyelés, az ilyen dolgok. Aminek viszont nagyon tudok örülni, hogy a 17 éves Kovács Ádám, aki most került a felnőttcsapatunkhoz,  nagyon szépen fejlődik. Ő fóti, a közelben lakik. Ő az első olyan fiatal játékosunk, akire lehet építeni, de persze még sokat kell tanulnia. Az új igazolások közül szeretném kiemelni Szász Arnoldot, ő nálam játszott régen Fóton, gyakorlatilag az én neveltem, tízéves kora óta ismerem. Őt végre meg tudtuk fűzni, hogy csatlakozzon hozzánk. A két Farkas testvér is új igazolás, ők nagyon erősítik a csapatot, viszont többször is elmondtam nekik, hogy a motivációjukkal, a hozzáállásukkal nincsen gond. Egy probléma van velük, a játékvezetőkkel való kommunikáció néha kicsit több, mint kellene. Ebből szokott gond lenni, több sárga lapot is ezért gyűjtöttek be. Nagyon nem szeretjük ezt a viselkedést, mert nem méltó a klubhoz, elfogadhatatlan. Több kommunikációs tréningen részt vettünk már az öltözőben – tudom, nagyon nehéz elfogadni a nem kedvező bírói ítéleteket, de igyekszünk megoldani ezt a problémát.

Mesélte, hogy nehezen indult a szezon, hogy folytatódott?

  • A negyedik meccsen az Ürömtől kikaptunk 8-2-re, ami egy nagyon súlyos vereség volt. Ott voltak olyan hibák hátul a védekezésünkben, amit nem engedhetünk meg magunknak. A szerencsével az egész szezonban hadilábon álltunk, 5 meccsen is egy góllal kaptunk ki. A labda az ellenfélnek befelé pattant, nekünk meg kifelé.  A szerencséért meg kell dolgozni, szokták mondani – reméljük, a következő szezonban a mi oldalunkon lesz. Bízom benne, hogy ma egy győzelemmel tudjuk zárni a szezont, és ha jövőre 4-5 olyan eredménnyel indulunk, amire tudunk építeni, akkor ott leszünk a középmezőny elején, és utána bármi lehet. De hát ehhez rengeteg munka kell, amivel előre tudunk lépni.

Mik a terveik a márciusi kezdésig?

  • Nagy szükségünk van a pihenésre, nekem is és a játékosoknak is. Volt több játékos az említett öregfiúk csapatból, akik kettős terhelésnek voltak kitéve, mivel mindkét csapatban helyt kellett állniuk. Január harmadik hetéig biztos, hogy nem találkozunk, utána kezdjük az edzéseket és az edzőmérkőzéseket. Addig, kis túlzással, nem is akarom őket látni. Pihenni kell nekem is, nekik is.

A szünetben a tinnyeiek edzőjét, Csordás Gergőt kérdeztük a csapatról.

A csapatuk a félidő végére már csak 8 játékosból állt, de akik a pályán voltak, derekasan küzdöttek!

  • Persze, muszáj, ha már eljöttünk. Eljöttünk játszani egy jót. Aki itt van, az szeretné megmutatni a pályán, hogy mit tud.

Mi az oka annak, hogy nem tudtak teljes csapattal kiállni?

  • Hát, családi programok, azt mondanám, és sok a sérültünk is.

Gyakran van ilyen helyzet?

  • Első alkalommal fordult elő. Ez a megye 4, ez ezzel jár, vagy vagyunk, vagy nem vagyunk. Próbálunk azért gólt szerezni még ennyien is.

A játék után a hazaiak edzője így értékelte pályán történteket.

A 12-0 nem rossz eredmény,  igaz, hogy az ellenfél a második félidőben csak nyolc játékossal küzdött, az elsőben meg kilenccel.

  • Így is van, de hát mindenkinek megvan a maga gondja. Azt gondolom, hogy az eredmény elfogadható, bár a játék hagyott maga után kívánnivalót. Játszhattunk volna sokkal gyorsabban, sokkal több passzal. A sok gól ellenére a helyzeteinknek csak a kisebb hányadát használtuk ki.  Persze az az igazság, hogy sose legyek elégedetlen egy ilyen arányú győzelem után.

Az ellenfél, ahhoz képest hogy milyen kevesen voltak, keményen küzdött.

  • Igen, beszéltem velük, egy baráti társaság magja van itt, akik szeretnek focizni, nagyon sajnálom, hogy nem volt teljes a csapatuk, mert amúgy nagyon szimpatikusak, tavaly is játszottunk velük több mérkőzést. Sok sikert kívánok nekik.

A meccs elég kemény volt, erről mi a véleménye?

  • A labdarúgás erről szól, nem adjuk magunkat olcsón. Ők kilencen, illetve később nyolcan voltak, de nem adták föl. Harciasak voltak, megnehezítették a dolgunkat, de szerencsére tudtunk bőven rúgni gólokat.

A Fót SE vasárnap Ikladon játszott, és három nullra kikapott, amivel azért megtartotta a negyedik helyét a bajnokságban.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább