Nem voltak egy súlycsoportban: 13-1-re nyert hazai pályán a Fót SE II.

by ktgy
A Balogh Sándor Sportcentrumban a Tinnyei Üvegtigris FC volt a fótiak ellenfele a IV. osztályú felnőtt bajnokság Nyugati csoportjának alsóházi rájátszásán.
Hamar megszerezte a hazai csapat a vezetést, és főleg az első félidőben néhány percenként bekerült a labda az ellenfél hálójába. 9-0 volt a félidő eredménye.
A második játékrészben már csak 4 fóti gól született, és a vendégek is lőttek egyet. A gyönyörű, de nagyon meleg időben a játékvezető ivószünetet is elrendelt. A sok bekapott gól ellenére a tinnyei csapat legjobb játékosa a kapus volt (aki még egy 11-est is kivédett),  míg a hazai csapat legjobbja a hat gólt lövő Kovács György volt.
A mérkőzés szünetében a játékvezetőket kérdeztük a meccsről. Mint elmondták, nekik sem jó, ha egy meccs ennyire egyoldalú, mivel jó meccset szeretnek látni.
“A futballt szeretjük, a szép gólokat szeretjük mi is” – tették hozzá. Mindhárman fociztak korábban és elmondták, hogy a mérkőzés számukra nem volt nehéz, mert a csapatok sportszerűen játszottak.
A mérkőzés után a fótiak edzőjét, Mikulka Gyula Gergőt is megkérdeztük a meccsről és a terveikről. Mint elmondta, nagyon büszke volt a barátjára, a hat gólt lövő Kovács Györgyre, aki 40 évesen érte el ezt a szép eredményt.
Az egész csapat élvezte a focit, játszottak, ez volt a lényeg. Mindenkinek tudott elég játékpercet biztosítani, így elégedett volt, kivéve a bekapott gólt.
A csapat az alsóházi rájátszásban szerepel, sajnos a felsőházba bekerülniük nem sikerült. Gergő a csapatot augusztusban vette át, akkor is mondta, hogy “fél év kell, amíg összeállunk”. Ez januárra sikerült is. Szeretnék megnyerni az alsóházat, de a Kisalagot mindenképpen meg kell előzniük.
A csapatból két-három játékost terveznek az első csapatba felvinni, mert “tettek érte”. Ők már be is mutatkoztak az első csapatban a szezon folyamán. A csapattal nagyon elégedett az edzőjük,  aki a Fót I.-ben játszik.
“Amit kitaláltunk és amire ez a keret alkalmas, azt maradéktalanul végre tudták hajtani” – mondta. Arra a kérdésre, hogy a szabályok alapján akár itt is beállhatna játszani, azt mondta: “Megmondom őszintén, én kívülről szeretem látni, hogy játszik a csapatom”.
A tinnyeiek edzője elmondta, hogy csapatuk sportolni szeret, minél több meccset játszani. Gyakorlat teszi a mestert, tette hozzá, “majd a következő szezonban megmutatjuk.”

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább