Mutatjuk, milyen volt a fóti Futókörök napja!

by ktgy
A fótiak Magyarország egyik legkülönlegesebb, legizgalmasabb futópályáján futhattak.
A rendezvényt Siklós Erik, a városnak dolgozó marketing ügynökség, a Nestcom PR-igazgatója nyitotta meg. Mint elmondta, néhány hónapja avatták fel ezt a gyönyörű futókört, ami Magyarország egyik legkülönlegesebb, legizgalmasabb futópályája.
Utána a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

“Nem gondoltam volna, hogy a tegnapi Fóti-Futi után ennyien eljönnek a mai eseményre. Köszönet érte a rendezőknek, a szervezőknek és legnagyobb köszönet a résztvevőknek. Egy pályázat útján sikerült megnyerni az anyagi hátterét a futókörnek az Aktív Magyarországért Államtitkárság támogatásával. Az a célunk, hogy minél több fótit vonjunk be, adjuk meg a lehetőséget, hogy hódoljanak ennek a szép sportágnak” – mondta a polgármester.

A királydombi eseményen röviden beszélgettünk is Dr. Vass György polgármesterrel.
Most már 4, futással kapcsolatos tömegrendezvény van a városban. Idén az első a futófesztivál, tegnap volt a Fóti-Futi, ma első alkalommal Fóton is van Futókörök napja és lesz még egy Romfutás is az idén. Ez azt jelenti, hogy nagyon sportos város kezd lenni Fót?

Így van, az a cél egyébként. Ha megnézzük a résztvevőket akár itt, akár a többi versenyen, látjuk, hogy a fiatalok, sőt, az általános iskolás gyerekek is sokan vannak az indulók közt. A sportot valahol itt kell elkezdeni, és nagyon jó példák erre a pályázaton nyert óvodai focipályák építései. Már az óvodában el kell kezdeni a mozgást, és fenn kell tartani. Hároméves kortól 99 éves korig lehet ezt csinálni.

Azt szeretnénk, hogy minél egészségesebb legyen a lakosság, a sport iránti igényeket minél magasabb szinten ki tudjuk elégíteni. Ami nagyon hiányzik, az az uszoda és a tanuszoda, de ebben a témában én lépéseket tettem, és reméljük, hogy ezeket siker fogja koronázni, mert a városból nagyon hiányoznak ezek a dolgok. Az uszodát a csarnok mellé szeretnénk majd, a tanuszodát pedig itt, ahol a futókör is van.

Beszélgettünk az eseményen résztvevő hölgyekkel, akiket a Futókörök napjáról kérdeztünk.
Önök valószínűleg gyakran futnak, de valójában jobb nagy közösségben futni?

Az mindig jó, ha erre egy rendezvény van ráhúzva, mert az emberek motiválják egymást – minél több futó van együtt, annál nagyobb élmény az esemény. Én azt gondolom, jó, hogy ilyenek vannak. Ez pont egy olyan rendezvény, amire valószínűleg olyanok is eljönnek, akik alapvetően nem futnak, de azt mondják, hogy most egy-két kört bevállalok, és hozzáteszek a városhoz. Mi inkább terepre megyünk, ezt a kört ritkán használjuk – a tó és a Somlyó, ahova főleg járunk. Egy héten 4-5-ször futunk 8-15 kilométert, gyakran a családdal, gyerekekkel.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább