Nagy az érdeklődés a Fót Sportegyesület nyári táborai iránt!

by franciska

Kapitány Zoltánt, a Fót SE elnökét kérdeztük a Fót Sportegyesület nyári táborainak kínálatáról.

 

Minden szakosztály rendszeresen szervez nyaranta táborokat?

Igen, rendszeresen, csak eddig külön, önállóan végezte mindenki és nem volt ennyi szakosztályunk. Idén egységesen indítottuk a táborainkat a szakosztályokkal, korábban mindig külön szerveztük. Az idei nyár bőséges táborkínálattal várja a jelentkezőket. Jelenleg tizenhat turnust tudtunk szervezni. A táboraink Fóton vannak a sporttelepen vagy az iskolákban, kivéve egy úszótábort, amit az Aquaworld-ben rendezünk meg. Vannak sportágspecifikus táboraink, és van egy új programunk, a Mini Sporttehetség Program. Ez egy új kezdeményezés, megpróbáljuk az óvodás és az alsó tagozatos korosztályt összevonni és több sportágat megmutatni nekik. Nem speciálisan csak egy, hanem több sportágba nyernek betekintést a táborban, ez szeptembertől pedig programként fog folytatódni az iskolákban is. Ez a program a skandináv országokban bevett gyakorlat, az 5-10 éves gyerekeket nem versenyeztetik, hanem általános mozgáskoordinációs képzést kapnak. Kicsit mindent belegyúrtak több sportból. A gyerek el tudja dönteni a szakvezetővel, hogy miben a legügyesebb, és mi, szakemberek javasoljuk a szülőknek az adott sportágat komolyabb kipróbálásra. Ha esetleg mégsem válik be valamilyen ok miatt, akkor szeretettel várjuk vissza ebbe a közösségbe, ahol játékosan a többi sportággal is megismerkedhet. Póbálunk minél több szakedzőt bevonni ebbe a programba. Ez új kezdeményezés, amit megpróbálunk Fóton kísérleti jelleggel bevezetni.

Mi a legalacsonyabb korhatár a táborokban?

5-6 év a legalacsonyabb korhatár, amikor már önállóak a gyerekek, és tudnak szólni, ha problémájuk van. Maximum 15 éves korig várjuk az idősebbeket.

Mi a legnagyobb létszám?

Az első labdarúgó táborunk június 21-25. között lesz, ez már be is telt negyven fővel. Három turnust szervezünk fociból. Egyedi a telítettségük a táboroknak, annak fényében, hogy mennyi forrást, energiát tudunk ráfordítani. A judotábor az FSE területén lesz, egyszerre 20-25 gyereknél több nem fér el. A tánctáborunk az ÖKU nagytermében lesz, ott is 20-30 között van a határ. Több turnus van, így ha valamelyik megtelik, akkor van esély másikat választani. A kézilabdatábor is nagyon népszerű. Elsősorban az adott szakosztályban sportoló gyerekek vesznek részt benne, hozzájuk csatlakoznak az érdeklődő családok gyermekei, akik hirdetések alapján jelentkeznek. Tavaly összességében négy tábort tartottunk négy turnussal. Most tizenhat táborunk van, sokkal nagyobb a kínálat.

Nem probléma, hogy különböző képességű gyerekek gyűlnek össze?

A táborvezetők és a szakosztályvezetők szelektálni fognak kor és képességek szerint, de a táborok nem versenyek, hanem játékos, szabadidőt kitöltő, sportot bemutató kikapcsolódási lehetőségek a nyárra. A gyerekek betekintést kapnak a sportágba, ha pedig már régóta sportolnak, akkor együtt vannak az adott közösségben, ahol jól érzik magukat. Ennél még több tábort szeretnénk létrehozni, de ehhez szükség lesz még komolyabb infrastruktúrára, a sportcsarnokra és a megépülő műfüves pályákra is. Idén a koronavírus-járvány miatt nagy volt a bizonytalanság. Nemrég derült ki, hogy lehet táborokat tartani, ezért az idei táborokat nagyon gyorsan szerveztük meg. Reméljük, hogy jövőre az ideihez képest is bővülni fog a  kínálatunk. Szeretnénk elérni, hogy ne csak Fóton, saját helyszíneken, hanem külső helyszíneken is versenytáborokat szervezzünk edzőmérkőzésekkel, és ott alvós táborokra is legyen lehetőség. A Balaton környékén is szeretnénk táboroztatni. Ez a következő terv, hogy a gyerekek egyszerre kikapcsolódjanak és részt tudjanak venni a versenyeken is. Az a célunk, hogy még nagyobb élményben legyen részük. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A táborainkat a www.fotsportegyesulet.hu oldalon vagy a Facebook- oldalunkon tekinthetik meg.

 

 

 

 

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább