Nem csak a fóti gyerekek köszöntek el Iluska nénitől

by Karakai Ildikó

Egykori intézményvezetőjét búcsúztatta el pénteken a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde. Nyéki Lászlóné Iluska már tavaly nyugdíjba ment, de a koronavírus miatt akkor nem tudtak tőle úgy elköszönni, ahogy szerették volna. Most bepótolták: a kicsik, a kollégák és a város is.

Igazán hangulatos, vidám ünnepséggel készült a Fóti Boglárka Bölcsőde és Óvoda. A kicsik énekeltek, táncoltak, a nagyok pedig visszaemlékeztek nemcsak azokra az évtizedekre, amikor Nyéki Lászlóné Iluska sorsa egybeforrt az intézményével, hanem az elmúlt rendkívüli másfél évre is.

Jusztinné Rick Éva, az intézmény mostani vezetője arról beszélt, hogy a minapi pedagógusnappal nehéz másfél év zárult az oktatásban-nevelésben is, de pozitív hatásoknak sem volt híján ez az időszak: fontos lett a másik ember, a segítés, az odafordulás. Sokkal jobban használják már a közösségi média lehetőségeit is, mint korábban, zárt Facebook-csoportokon keresztül tartják a kapcsolatot a szülőkkel, videós műsorokkal készültek az ünnepekre.  A gyors beszoktatás, a hátsó ajtón elköszönés pedig önállóbbá tette a kicsiket.
Sok pozitív visszajelzés, köszönet érkezett – folytatta, hozzátéve, hogy a közösség értéke a benne élő tagokban rejlik. Nyéki Lászlóné Iluska “sokéves elhivatottsága sokunk számára jelenti a példaképet, amit követni szeretnénk. Értéket adott nekünk át, hogy mi a jövő generációjaként megállhassuk a helyünket” – tette hozzá.
Az ünnepeltet köszöntötte dr. Vass György polgármester is. Mint mondta, 1968 nyara és 2020 májusa között nagyon gyorsan elszaladt az idő, küzdelmekkel, gondokkal és nagyon szép eredményekkel, amelyekhez a  képviselő-testület nevében is gratulált. Miniszteri kitüntetések és Brunszvik Teréz-díj kísérték ezt az utat, valamint odaadás, empátia, amit az is mutat, hogy Nyéki Lászlóné Iluska hivatásában semmiféle vargabetű nem volt. “Kérem, kísérje figyelemmel továbbra is az intézmény munkáját. Ön nem lehet kívül, ön mindig itt van a gyerekek közt és mindig szeretettel várják” – zárta köszöntőjét egy csokor virág kíséretében a polgármester.
Maga az érintett azt mondta, hogy marad is – bár nem úgy, mint korábban. Szívesen visszamenne 10 évet, hogy onnét folytassa, de hát nem lehet. Abban azonban biztos, hogy amit együtt alkottak a kollégákkal, azt azok továbbviszik és ugyanúgy adják át a gyerekeknek, a szülőknek.
Arról, hogy nem csak a munkában voltak együtt a bölcsőde és óvoda munkatársai, arról a kirándulások, közös bulik képei is meséltek a kivetítőn.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább