Azt hitte, lenyúlják a svájci nyugdíját – letartóztatták a 86 éves fóti gyanúsítottat

by Karakai Ildikó

Letartóztatta az élettársa lányának megölésével gyanúsított idős fóti férfit a Budakörnyéki Járásbíróság – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.  A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. Közben kiderült: a férfi úgy gondolta, hogy élettársa lánya a saját bankszámlájára utaltatja a Svájcból érkező nyugdíját, ezért támadt rá. 

A gyilkosság áldozata péntek délelőtt látogatta meg az édesanyját és annak élettársát Fóton, ahol vitába keveredett a férfival. A 86 éves férfi úgy gondolta, hogy élettársa lánya elvette, a saját bankszámlájára utalta Svájcból érkező nyugdíját. Ezt számon kérte rajta, és egy késsel nyakon szúrta a nőt. Mint megírtuk korábban, az áldozat kimenekült az utcára, de a Szent Benedek utcai ház  előtt összeesett. Ott a férfi még egyszer, a lapockáján megszúrta, többször a fejéhez vágott egy mogyoróbokor alól felvett téglát, majd elhagyta a helyszínt. A nő meghalt. A Fótinfónak nyilatkozó szemtanúk szerint esélye sem volt a túlélésre.  Már az első szúrás végzetes volt.

Sz. Istvánt a rendőrök őrizetbe vették, a kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Ekkor derült ki, hogy nyugdíját általában az élettársa lánya szedte ki a bankautomatából. A Svájcból érkező összeget a nő azonban, szemben azzal, amit a férfi hitt, soha nem irányította át a saját számlájára – nyilatkozta a Telexnek Janklovics Ádám, a férfi védője.

A gyanúsított letartóztatását a bíróság – részben a férfi mentális állapotára tekintettel – elrendelte. Ezt az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább