Esélye sem volt, mire kijutott az utcára – szemtanúk a fóti gyilkosságról

by Karakai Ildikó
Fóton, a Szent Benedek utca környékén mindenki a pénteki gyilkosságról beszél. Azt mondják, senkitől nem várná el az ember, hogy ilyen brutálisan végezzen valakivel, egy 86 éves embertől meg pláne. Az 51 éves áldozatnak esélye sem volt már, amikor vérezve kiért az utcára, a lakásban ugyanis a nyaki ütőerét vágta át a gyilkos – állítja a kiérkező orvosra hivatkozva egy közvetett szemtanú.
Szörnyű és felháborító. Ezek még a legenyhébb jelzők a pénteken kora délután történtekre, amikor is egy 86 éves férfi megölte élettársa 51 éves lányát. A lakásban késsel támadt rá, “Dögölj meg!” felkiáltással, aztán amikor az áldozat kijutott az utcára, még egyszer beleszúrt és egy téglával ütötte a valószínűleg akkor már halott asszony fejét.
“Az idős férfi egyszerűen odasétált az utcán összeeső nőhöz, mintha csak egy érdeklődő lenne, majd többször megszúrta a már vérző asszonyt, miközben mások az áldozaton próbáltak segíteni. Közben állítólag azt mondta: “többet nem lopsz pénzt”. Ekkor egy nő ellökte a férfit, de a kés már beletört szegény nőbe” – mesélte egy közvetett szemtanú a Dunakeszi Postnak.  A közelben van az orvosi ügyelet, azonnal érkezett az izmos ügyeletes orvos, de azt mondta, “nincs mit csinálni, még a lakásban vágták el a nyaki ütőerét” – tette hozzá.
A szomszéd lépcsőházban lakó hölgy személyesen nem ismerte az elkövetőt, de a szomszédja azt mesélte neki, hogy “fura alak volt, nem volt százas, a szeméből meg lehetett mondani”. “Senkitől nem várná el az ember az ilyesmit, de egy 86 évestől végképp nem” – tette hozzá egy másik környékbeli a Fótinfo munkatársának. “Szürreális ez az egész. A lépcsőházban elkezdett szaladni a szegény nő és itt esett össze az utcán, folyt a nyakából a vére.”
A bűntényben érintett ház egyik lakója otthon volt a gyilkosság idején, de nem látta az esetet: csak akkor nézett ki a konyhaablakon, amikor már próbálták menteni a szerencsétlen asszonyt. “Eddig semmi baj nem volt vele, abszolút türelmes, semmilyen jele nem volt annak, hogy ilyesmire volna képes” – meséli a gyilkosról. “Állítólag azt mondta, hogy 300.000 forintot ellopott tőle a nő és ezen vesztek össze.” Egy másik környékbeli szerint a 86 éves férfinak “már teljesen mindegy volt, hogy mit csinál, úgysem jön már ki a börtönből.”
A férfi ma vallomást tett a rendőrségen, beismerte, hogy kétszer is leszúrta az áldozatát, és hogy a háttérben pénzügyi vita állt. A fényes nappal elkövetett bűntény helyszíne viszonylag forgalmas környék volt, közel a buszpályaudvar, a Bundiner Cukrászda, de két bolt és autómosó is van arrafele. Emberek jöttek-mentek a rettenetes gyilkosság tetthelyének közelében.  

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább