Kutyaélet Fóton 2.

by Karakai Ildikó

Minisorozatunk előző részében szóltunk már kutya-napköziről és kutyafuttatóról.  Most a fóti ebek mindennapjainak további mozzanatait mutatjuk.

A kutyákat a gazdik egy része kutyakozmetikába is elviszi. Több ilyen szolgáltató van Fóton, mi a Késmárk utcában látogattuk meg Fáczán Dórit.
Ő kutyáknak és cicáknak vállal teljes körű szolgáltatást – a szőrbontástól kezdve a fürdetésig, a trimmeléstől a karomvágásig. A nyitvatartás  rugalmas, lehet jönni kora reggel de akár este nyolckor is – persze előzetes egyeztetés után.
A szomszédos épületben van Dr. Juhász János kisállatklinikus szakállatorvos rendelője. Az állatgyógyász 1991-ben nyitotta meg praxisát, nála klinikai körülmények között lehet végezni a kisállatok orvoslását.
Mivel a doktor szavaival élve a civilizációs betegségek a kisállatoknál is megjelentek,  a legkülönbözőbb problémákkal jelentkeznek nála a gazdik. Allergia, fogszuvasodás, emésztési gondok, sebészeti beavatkozások a leggyakoribbak, de előfordulnak daganatos megbetegedések, diabétesz, magas vérnyomás és szívbetegségek is.
A körülbelül 2000-2500 fóti kutya ellátására több állateledel bolt is van a városban. A Dózsa György úton található Zöldház Állateledel kínálatában egyaránt megtalálhatók a kutyáknak szánt fagyasztott húsok, a konzervek, száraz táp és persze a jutalomfalatok is.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább