Kétszáz facsemetét ültetnek el a Bársony program keretében

by ktgy
A Bársony Fót program keretében az önkormányzat 200 előnevelt fát telepít a város különböző pontjain.
Az első hetven mezei juhart az Apponyi Franciska Egyesített Óvoda és Bölcsőde központi egységének parkolója mentén tegnap kezdték el ültetni a kivitelező MRMP Kft. (Major Róbert, Major Péter) munkatársai.
A Bársony Fót egy városfejlesztési projekt, amely a Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. szemszögéből nézve a hagyomány és fejlődés összekapcsolását jelenti. A projekt célja többek között a városi parkok kialakítása, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a zöldfelületek rendezése.
Emellett a Zöld Bársony Program keretében a város önkormányzata a lakosságnak kiosztott már többek közt facsemetéket, madáretetőket, esővízgyűjtő tartályokat. A város vezetése elkötelezett a környezetvédelem mellett, a lakosság aktív közreműködését is fontosnak tartja a város tisztaságának és környezetvédelmének érdekében.
Major Róbert kérdésünkre elmondta, hogy most kezdték meg a fák kiültetését, a második etap szeptember, október környékén várható. A kitelepített mezei juharok 10-12-es többször iskolázott parkfák, ezek már nem fagynak ki, nem mennek tönkre, sokkal nagyobb százalékban megmaradnak.
A faültetés első napján jelen volt Bíró Zoltán alpolgármester is, valamint az Apponyi óvoda részéről Kürti Zsanett óvodatitkár, akik egy faültetés erejéig saját kezűleg is részt vettek a munkában.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább