Folytatódnak a népszerű fóti programok

by ktgy

Nemrég tudósítottunk a Zöld Bársony Program keretében kisorsolt esővízgyűjtő tartályok átadásáról. A népszerű program folytatódik, így újabb száz darabot kapnak a sorsoláson nyertes városlakók. 

Közel ezerötszázan jelentkeztek az újabb akcióra, olyanok, akik az előző fordulóban nem nyertek, illetve akik átgondolták és úgy döntöttek, hogy mégis szeretnének tartályt. Bíró Zoltán alpolgármester adta át az egyik tartályt a jelenlétünkben.

Szintén a Zöld Bársony Program részeként kétszáz előnevelt facsemetét ültetnek el a városban.  Az első hetven mezei juhart a múlt hónapban az Apponyi Franciska Egyesített Óvoda és Bölcsőde központi egységének parkolója mentén kezdték el ültetni a kivitelező MRMP Kft. munkatársai.

Lakossági igény merült fel, hogy a Fáy játszótérre is telepítsenek a juharokból. Bérciné Berke Szilvia, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a szülők kérték a fák telepítését, hogy több árnyék legyen a játszótéren. Most öt fát ültettek el, várhatóan további öt juhar elültetésével járulnak hozzá a gyerekek komfortérzetének növeléséhez.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább