Fókuszban a II. Rom-Run Fót terep-és akadályfutó verseny

by franciska

Az Impulzus Szabadidő Sport és Kulturális Egyesület szeptember 30-án rendezi meg a II. Rom-Run Fót terep- és akadályfutó versenyét. A pár nap múlva zajló versenyről az egyesület elnökével, Károlyi Lajossal beszélgettünk.

 

Tavaly első alkalommal rendezték meg a Rom-Run Fót terep- és akadályfutó versenyt. Idén milyen tapasztalatokkal kezdtek hozzá a verseny szervezéséhez?

Az első alkalommal viszonylag kevesen voltak, de ez természetes, mivel meg kell ismertetni egy új rendezvényt az érdeklődőkkel, ez mindig így indul. Tavaly a gyaloglást is a verseny napjára szerveztük, ez idén másképp alakult, mivel a romtemplom csoportja október 7-én, a következő héten szervez egy gyalogtúrát, ezért mi most nem indítottunk versenyt ebben a számban.

Az előnevezést mikor zárták le?

Szeptember 11-ig nevezhettek a versenyzők. 100 fő alatti nevezőnk van, de reménykedünk benne, hogy a helyszíni nevezésekkel együtt túl fogjuk lépni a 100-as indulói létszámot. Tavaly 108-an vettek részt a versenyen, de a gyaloglókkal együtt. Idén a tavalyihoz képest 10-12 %-kal többen neveztek, és sokan érdeklődtek a helyszíni nevezés iránt is, reméljük, hogy túllépjük a 100 főt a futók tekintetében, ami az előző évhez képest már fejlődés. A Fóti-Futit is mi szervezzük, van tapasztalatunk abban, hogy tudjuk, minden rendezvényt be kell járatni, meg kell ismertetni a versenyzőkkel. 2007-ben kezdtük el a Fóti- Futit, és hiába reklámoztuk az internetes felületeinken, viszonylag lassan vált népszerűvé, sok időbe került, míg megismerték, megszerették a futóink. A Rom-Run egy különleges verseny a bedőlt fák, az ágak, illetve a felépített terepakadályok miatt. 14 év alatti versenyzők nem indulhatnak, mert számukra az akadályok nehézséggel járhatnak. A futók egy része nem feltétlenül szereti a nehezített pályát, mivel nem mindenki vállalja be, hogy raklapot ugorjon át, vagy konténerre ugorjon fel. Ez országos verseny, amit meghirdettünk az országos versenynaptárban is, ezért nem feltétlenül a helybéliek jönnek a versenyre.

Rendszeresen, minden évben szeretnék megrendezni a versenyt?

Mindenképpen szeretnénk, ha ez egy folytonos, állandó rendezvényünk lenne, de hosszú távon természetesen a támogatóktól is függ, illetve attól is, hogy országosan hány amatőr terepfutó, akadályfutó rendezvény közül válogatnak az érdeklődők. Mindezek mellett azt látjuk, hogy egyre többen szoknak rá a szabadidős sporttevékenységekre, a futásra is.

Milyen akadályokat tesznek a pályára?

Lesz egy gumikígyó, egy hármas palánk, 5 darab raklap, 2 darab konténer homokkal megrakva, hogy át tudják mászni a versenyzők, egy elfektetett létra, amit lógva kell teljesíteni. Három távot indítunk: van egy 1 km-es minifutam, egy 5 km-es és egy 10 km-es táv.  Az 5 km-es táv futói a romtemplomtól indulnak. A versenyközpont a sportcsarnok parkolójában lesz, ahonnan az 5 km-es táv versenyzőit buszokkal szállítjuk ki a romtemplomhoz. A 10 km-es táv versenyzői a Mogyoródi-patak melletti ligetes ösvény természetadta akadályain keresztül futhatnak el a romtemplomig, majd visszafutnak a síkterep épített akadályain keresztül. Reggel 9 órakor várjuk a gyülekezőket!

Milyen nevezési díjakat szabtak ki?

A helyszíni nevezés mindig drágább, mint az előnevezés.  A helyszínen 3000 Ft a nevezési díja a minitávnak, 8000 Ft az 5 km-es távnak, és 10 000 Ft a 10 km-es táv nevezési díja. Ez az ár természetesen tartalmazza a futócsomagot, az emlékérmeket, a díjazott pólókat a versenyzőknek. Chippel, rajtszámmal ellátott időmérés lesz a futóknak. A terep- és akadályfutás népszerűsítése a célunk, de természetesen a leggyorsabbakat díjazzuk.

A www.rom-run.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a versenyről.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább