Izgalmas programokkal várja idén a VMH a fótiakat!

by franciska

Palásti Béla, a VMH-KMGY igazgatója számolt be portálunknak a Vörösmarty Művelődési Ház idei programjairól. Bőséges, izgalmas és minőségi programokat látogathatunk az intézmény falain belül. 

A Vörösmarty Művelődési Ház változatos programokkal várja idén ősszel is a város és a környező települések lakóit. Bérletes gyerekszínházuk az óvodáskorú gyerekeknek szól, amely akkora érdeklődésnek örvend, hogy minden alkalmat dupla előadással játszanak. Októberben Csipkerózsika, novemberben Tökmagad kalandjai, decemberben A suszter manói mesejáték elevenedik meg a színpadon.

Az általános iskolásoknak szánt Rumini a Ferrit szigeten című előadásra két hét alatt elfogyott az összes jegy. A nagy érdeklődésre való tekintettel a közeljövőben az előadást újra elhozzák a szervezők, így azoknak, akik lemaradtak, és szeretnének jegyet venni a következő előadásra, érdemes lesz figyelemmel kísérni a művelődési ház portáljait, hirdetéseit.

Rumini plakát

Évek óta szoros együttműködésben dolgozik a Vörösmarty Művelődési Ház és a Fóti Fitnesz csapata és vezetője, Mezei Eszter. A nyári táborok után szeptember 30-án az ingyenes Családi Fitt-napon különböző mozgásprogramokkal és gyermekmegőrzéssel várják az aktív kikapcsolódást keresőket. Az őszi kézműves játszóház kísérőprogramjaként a Kiss Kata zenekar lép a színpadra interaktív gyerekműsorukkal.

A Kiss Kata zenekar 2009-ben alakult azzal a céllal, hogy a népzenét egy mai, modern formában adja elő, ezáltal pedig erősítse a hagyományőrzést és a nemzeti összetartozás fontosságát. A zenekar „MAGYARBÓL JELES” nemzeti identitástudatot erősítő kiadványa 2017-ben jött létre, és több mint 35 000 példányban van jelen, és vált azóta oktatási segédanyaggá a magyarországi és határon túli óvodákban és általános iskolákban egyaránt.

Október végén a Szépség és a Szörnyeteg táncmese hoz varázslatos pillanatokat a színházterembe, majd novemberben Lúdas Matyi veri el Döbrögin annak adósságát.

Fotó: Szépség és a szörnyeteg

Természetesen a művelődési ház szervezői minden korosztályra gondolnak, így változatos programok közül válogathat a felnőtt korosztály is. A Pódium Színház Az egy bolond hármat csinál, míg Lorán Barnabás Trabarna stand-up-show-jában a Vissza 2 padlógáz! című előadással hoznak felhőtlen jókedvet a közönség sorai közé.

Emellett a Dumaszínház estjei is szórakoztatják az érdeklődőket.  A szenior klub előadásai mellett szenior táncklub is működik minden héten, a geopolitikai előadássorozatnak a Kisalagi Könyvtár ad helyet. A képzőművészet iránt érdeklődőkre is gondoltak: így minden hónap első hetében új kiállítással készülnek, jelenleg Németh Kálmán grafikáiból láthatnak ízelítőt. Majd októberben Babos Tibor életnagyságú alkotásaival, novemberben a 30 éves jubileumát ünneplő Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium kiállítása lesz látható, azt követően a gálaműsorukat is láthatják.

Idei decemberi kiállításukon a Fóton élő Scmatz Béla mutatkozik be az eddigi munkái mellett egy teljesen új, másfajta szemléletet tükröző alkotásaival.

Az intézmény természetesen városi rendezvények helyszíne is egyben, így az idősek világnapi köszöntő műsora, az ünnepi, október 23-i rendezvény, a 110 éves Fót SE rendezvénye, decemberben az adventi programok egy része is itt kap helyet. Több civil szervezet, állandó szakköri programok, művészeti közösségek is otthont találtak náluk. Ebben a félévben a Fóti Zeneiskola zongoraórái, szolfézsórái, valamint a Népművészeti Iskola balett- és táncóráinak is helyet biztosítanak.

Karácsonyi és újévi programjaik mellett készülnek a 2024. évi kultúra heti programjukra is, valamint a jövő évben újra a „Minősített Intézményi Cím” megszerzéséért is dolgoznak.

“Megragadnám az alkalmat, és ajánlom a Fóton élőknek, érdeklődőknek, hogy a Fót Gyöngyszemei könyvet az intézményben megvásárolhatják”- emelte ki az intézményvezető, Palásti Béla.

Purple shiny silk fabric texture

 

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább