Dr. Vass György: A cél az, hogy Fót fejlődjön, ennek elkötelezett híve vagyok

by franciska

Folytatjuk interjúnkat dr. Vass György polgármesterrel, amelyben a 2021-es fejlesztésekről, teendőkről kérdeztük. Ezúttal arról beszélt, hogy a nagyberuházások mellett, milyen fejlesztések várhatóak még idén a városban.

Egy város fejlesztése érdekében elengedhetetlen a sikeres pályázati munka és a pályázatfigyelés. Ha kell, akkor pályázatfigyelő céget fogunk változtatni és pályázatírót, mert nem tartom elég hatékonynak a pályázatokban való részvételt. Azok a pályázatok, amelyekben a mi munkatársaink működnek közre, mint pl. a Fóti Közművelődési és Közgyűjteményi Központ pályázatai, ezek  sikeresek. Ezek kisebb összegű pályázatok, melyekkel  3-5 millió Ft-ot tudnak szerezni, az intézményeink viszont a nagy pályázatokhoz nem tudnak úgy kapcsolódni, ahogy szeretnénk. Ezen a területen fontos volna az előrelépés.

Rengeteg főépítészi munka tornyosul, mint pl. a telekalakítások, a szabályzási vonalmódosítás. Ezt a területet nagyon meg kell erősíteni a jövőben, akár létszámnöveléssel is. A lényeg, hogy minél hatékonyabban menjen a munka ezen a részlegen is.

4 éves huzavona után végre elkezdhetjük a gyalogátkelőhelyek létesítését a biztonságos közlekedés érdekében. A közlekedés fejlesztése területén egyik legfontosabb tervünk, hogy a 2102–es utat kétszer kétsávosra akarjuk szélesíteni, mert nagyon nagy a forgalom a városban, rendszeresek a torlódások. A Dózsa György út és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében körforgalommal szeretnénk a közlekedést biztonságossá tenni. Szorgalmazzuk a kereskedelmi üzletláncok telepítését a városba, hogy ne kelljen a lakosoknak 6-7 km-t utazni, hogy elérjék a legközelebbi ALDI vagy az Auchan üzleteket.

A volánnal 5 évre visszamenőleg tárgyalunk a bérleti díj befizetéséről. Az a terület, ahol jelenleg van a Volán, túl értékes ahhoz, hogy buszokat parkoltassanak, vagy a gépkocsivezetők szálláshelye legyen. Vagy megveszik a területet, vagy mutatunk nekik másik helyet, ahova áttelepülhetnek. Ezen a frekventált helyen nekünk teljesen más terveink vannak, uszodát szeretnénk itt építeni.

Kisalagon elvégeztük, amit ígértünk: áll a bankautomata, és a kisalagi futballpályát is sikerrel  rehabilitáltuk.

Pályázati forrásból szeretnénk futópályát, kerékpárutat létesíteni. Az a terv, hogy a Dunakeszi felől érkező kerékpárúthoz rácsatlakozzunk, hogy elérhető legyen számunkra kerékpárral Dunakeszi, Budapest vagy a Dunakanyar.

Felméréseket végzünk a bölcsődei, óvodai kapacitásokról, és készülünk arra, hogy ha szükséges, akkor növeljük a helyek számát. A Boglárka Óvodánál van lehetőség a bővítésre.

Nagyon bízom abban, hogy a tömegrendezvényeket idén már meg tudjuk tartani, hiszen ez fontos összekötő kapocs a lakossággal. Ezek a rendezvények visszajelzést adnak arról, hogy a város polgárai hogy ítélik meg a város vezetésének tevékenységét, s ilyenkor tudunk mi is közvetlen módon találkozni a lakosokkal.

Azt kérem a fótiaktól, hogy ugyanúgy tartsák be a COVID elleni óvintézkedéseket, mint eddig, hogy ne zárjunk rosszabb adatokkal, mint az első hullám idején. Fel kell készülni az esetleges harmadik hullámra is.

Készülünk március 15-re a kitüntetési javaslatokkal. Január 31-ig lehet előterjeszteni különböző kategóriákban a javaslatokat. A városi kitüntetéseket a város társadalmi életében kiváló munkát végző magánszemélyeknek és közösségeknek adjuk.

Mindenre szüksége van a városnak, beruházások tekintetében, az elmúlt évtizedek lemaradása miatt. Tíz utcában zajlik szilárd burkolatlefedés. Az anyagiak határozzák meg a lehetőségeinket.

A legsürgetőbb beruházásokat vesszük előre, de tudjuk, hogy a lakosság szempontjából nagyon fontosak a komfortérzetet javító intézkedések is. A nagyberuházások látványosak, de a lakosokat az érdekli, hogy a házuk előtt a járda rendben van-e. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, és mi ezt figyelembe vesszük.

Az EU-s pénzekhez tavaly sem tudtunk hozzáférni, reméljük, hogy 2021-ben ezen a téren változás lesz. Mindig komolyan gondoltam, hogy az egységben van az erő. A cél az, hogy Fót fejlődjön, ennek elkötelezett híve vagyok.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább