Átadták az erdei bringapályát a Fóti-tónál

by franciska

Pénteken hivatalosan is átadták az erdei bringapályát a Fóti-tónál. A létesítményt Dr. Vass György polgármester, Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Pénzes Erzsébet, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnökségi tagja nyitotta meg.

Dr. Vass György az átadón hangsúlyozta, hogy egy polgármester munkájának leghálásabb része egy városi objektum  átadásának az intézése. „Ma gazdagabb lett a Fóti-tó az erdei bringapályával, amely a fóti fiataloknak és felnőtteknek a sportolási lehetőségeit bővíti.”

A magyar kormány pályázat útján 14 millió 750 ezer  forinttal támogatta a bringapark kialakítását. “Ezek a bringapályák nem zavarják sem a horgászokat, sem a tó mellett sétálókat. Igyekszünk kihasználni a tó természeti adottságait. Épül egy büfé, egy étterem is, amely még komfortosabbá teszi az idelátogatóknak az időtöltését. 2020 óta nem volt rendezvényünk, most a hétvégén meg tudjuk rendezni az őszi fóti napokat. Szeptember 18-án a kulturális örökségeinket ünnepeljük, 19-én pedig az 53. Fóti Szüretet és 11. Fröccs Fesztivált. Mindenki érezze jól magát ezen a rendezvényekben gazdag hétvégén” – zárta gondolatait Dr. Vass György.

„Végre itt lehetünk ezen az eseményen! A lényeg, hogy olyan fejlesztéseket hozzunk létre, melyeknek a családok és a gyerekek tudnak örülni. Ez a terület a rekreációs fejlesztések területe. Ez a régió az ország lejobban fejlődő térsége, amelynek fejlesztésében Fót város is részt vehet. Iskolák, óvodák, utak épülnek, a vasúti beruházások is megindulhatnak. Végre olyan önkormányzata van Fótnak, amelynek komoly elképzelései vannak a jövőt illetően. Egy országgyűlési képviselő akkor tudja kamatoztatni a lehetőségeit, ha a város vezetésének jó tervei vannak, ezért van komoly jövője Fótnak! Ebből az összefogásból komoly fejlesztések valósulhatnak meg. Minden új beruházás, építkezés csak vakolat vagy malter, ha nem töltjük meg lélekkel. Ezt a pályát a fóti gyerekek és a fóti családok fogják használni, ők töltik meg lélekkel” – mondta Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azzal kezdte beszédét, hogy a kormány azzal bízta meg: teremtse meg annak a feltételeit, hogy az emberek többet mozogjanak Magyarországon.  Arra biztatja a fótiakat, hogy minél többen merészkedjenek az erdei bringapályára és a pumpapályára. A kormány támogatásával több mint 60 bringapark épült meg, amelyeknek a legfontosabb célcsoportja a gyerekek.  „Nagyon büszke vagyok Dr. Vass György polgármester úrra, mert meglátta a pályázatban a lehetőséget, hogy még jobb legyen a fótiaknak. Ha valaki 2 és fél órát mozog hetente, a kutatások szerint annak az egészségben eltöltött élettartama 4,2 évvel növekszik. Mindenkit biztatok arra, hogy minél többet mozogjon, használja a bringapályát. A városvezetésnek már van egy elnyert pályázata egy gördeszka- és görkorcsolyapályára, ami remélhetőleg jövőre készen lesz. Büszke vagyok Fótra, hogy vállalta, hogy ezeknek a fejlesztéseknek a felét finanszírozza” –zárta beszédét a kormánybiztos.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség nevében Pénzes Erzsébet, a MAKETUSZ elnökségi tagja kifejtette, hogy a Fóti-tó környéke egy komplex kerékpáros és közösségi tér lesz, ami a legtöbb lehetőséget nyújtja a mozgásra, kikapcsolódásra. Egy ilyen pumpapálya vagy az erdei bringapálya nem csak gyerekeknek való, hanem a felnőtteknek is nagyszerű mozgási lehetőséget nyújt, amit remélhetőleg minél több fóti lakos fog kihasználni.

Nézzék meg videó összeállításunkat a pálya átadásáról!

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább