Végig esőben döntetlent játszott a Kisalag a Lions FC ellen

by ktgy
A IV. osztályú felnőtt bajnokság Nyugati csoportjának alsóházi rájátszásában harcos mérkőzésen lett 1-1 a mérkőzés eredménye. A 19. percben szerzett vezetést a hazai csapat Karlovszky Ferenc góljával. A második sárga lap miatt a kisalagi Buzsik Istvánt a 83. percben kiállították, és ezután néhány perccel a Lions kiegyenlített. Az eredmény igazságos volt, a Lions-nak több veszélyes támadása volt, de a hazai csapat kapusa nagyon jól védett a mérkőzésen. A csapatok játékát rendkívül megnehezítette a barátságtalan időjárás, aminek köszönhetően a pálya egy részén nagy tócsák alakultak ki.
A mérkőzés előtt az idei évükről, terveikről és a mai meccsről kérdeztük a Kisalag edzőjét, Olajos Sándort.
Milyen volt a csapatnak az idei éve?

-Az idei év elég felemásra sikerült. Voltak nagyon-nagyon jó periódusai a csapatnak, voltak rosszabbak is, de ezekből szerencsére ki tudtunk lábalni. Tavaly szerencsénk volt, kevesebb ponttal be tudtunk jutni a felsőházba, idén több ponttal se sikerült, mivel a Csobánka gólkülönbsége sokkal jobb volt. Emiatt nem tudtuk megismételni a tavalyi harmadik helyet, de hát így hozta a sors, ezt kell feldolgozni.

Milyen tervek vannak a következő évre, várható erősítés?

-Megint úgy néz ki, hogy tudunk egy vagy két fiatalt szerezni. Egy fiatal srác már bejelentkezett hozzám, ő volt edzésen is egy párszor. Nem biztos, hogy meg fogja váltani a világot, de jó kis balosa van, fiatal, magas. Itt lakik Kisalagon, úgyhogy biztosan hasznát tudjuk venni.

A Lions kemény ellenfél?

-Igen nehéz ellenfél. Legutolsó meccsünkön ellenük itt hazai pályán 3-1-re nyertünk egy nagyon jó mérkőzésen. Egységes, jó csapat, fizikálisan erősek, jól passzolnak, nem adják föl. Kemény mérkőzésre és győzelemre számítok.

Az eső mennyire befolyásolja a mérkőzést?

-Nagyon zavaró. Részben a szurkolók miatt, akik nem tudtak eljönni. Nekünk a hazai pálya rengeteget számít, és sokkal jobb úgy játszani, ha van 50-100 néző, mint amikor csak hatan néznek minket.

Technikailag mit jelent az eső?

– Szerintem folyamatos játék nem lesz, aki jobban fog tudni alkalmazkodni a pályához, a körülményekhez, az győz.

A mérkőzés szünetében a Lions kameruni edzőjét kérdeztük a csapatról.
Honnan származnak a csapat játékosai?

-A legtöbben itt tanuló vagy dolgozó, afrikai országokból jöttek, de van brazil játékosunk is, és egy magyar is van a keretünkben. Van köztük többek közt kameruni, nigériai, algériai. A fiam, aki szintén a csapat játékosa, 20 éve él itt, már magyar állampolgár, van két gyereke a magyar feleségétől.

A mérkőzés után a hazaiak edzőjét a meccsről kérdeztük.

-Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, de szerencsére a kapusunk jó napot fogott ki. Bár úgy gondolom, ez a dolga, hogy megfogja a kapu felé repülő labdákat. Sajnos a meccs végéig nem tudtuk kihúzni, a kiállítás után benyomtak egyet. Gratulálok nekik!  Én azt mondom, hogy a minimum egy pontra rászolgáltunk. Annak ellenére, hogy nem voltunk annyira veszélyesek a kapura, mint kellett volna, de azért jól küzdött a csapat. Sajnos sok sérültünk van, 4-5 olyan hiányzóm van, akikkel talán más lett volna az eredmény. Megyünk tovább, jövő héten nyerünk Solymáron, két hét múlva a Fót ellen itthon zárunk. Az ötödik helyért megyünk.

A hétvégén a Fót SE hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Tápiósági KSK ellen, míg a Fót SE II. 7-1-re verte a Solymári SC-t a Balogh Sándor Sportcentrumban.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább