Választhatunk-e oltóanyagot? A háziorvos válaszol

by Karakai Ildikó
Ha felhívja Önt a háziorvosa, hogy egy bizonyos oltóanyaggal van lehetősége oltásra, Ön természetesen mondhatja azt, hogy nem ezzel szeretné oltatni magát – tette közzé a Facebookon Dr. Tóth Szilvia fóti háziorvos.
Tájékoztatása szerint ezután nem kerülünk a lista végére, ugyanúgy életkorunk szerinti rendben maradunk a listán. Azt azonban nem tudják megmondani, hogy az általunk előnyben részesített oltóanyag mikor lesz számunkra elérhető.
A Pfizer és Moderna vakcinánál csak a súlyos allergiás reakció lehet ellenjavallat, az Astra Zeneca oltást Magyarországon 60 éves kor alattiaknak adják, a Sinopharm és Szputnyik vakcinánál az alapbetegségek és ezeknek súlyossága, esetleges kezeletlen volta alapján az orvos határozza meg, hogy ki kaphatja – tájékoztatott Dr. Tóth Szilvia.
Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján az országos tisztifőorvos elmondta, hogy szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveznek beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább