Új sportelképzeléssel vágnak neki a tanévnek Fóton, a dunakeszi modellt ültetnék át a város életébe

by Seifert Péter

Az ősszel induló úgynevezett Fóti Integrált SportKoncepció lényege, hogy az általános iskolák alsó tagozatában minden félévben, a testnevelés órák keretében bemutatnak, de ami fontosabb oktatnak egy-egy sportágat. Erről egyeztettek az érintettek a művelődési házban.

Az önkormányzat szervezte eseményre meghívták a város általános iskoláinak a vezetőit, tanárait és a Fót SE edzőit. Eljött dr. Vass György polgármester is.

Az oktatási törvény a heti 5 tornaórából kettő esetében ad lehetőséget arra, hogy azt ne iskolai keretek közt tartsák meg. A FótISK ebből heti egy alkalmat vesz majd igénybe. A koncepció szerint, a külsős edzők (akikkel az órán mindig jelen lesz a testnevelőtanár is) az első osztályos gyerekeknek labdajátékokat, a másodikban kosárlabdát és teniszt, harmadikban dzsúdót és úszást, negyedikben kempót és vívást oktatnak majd. A vívás a BVSC edzőivel valósul meg, az úszásórákat a tankerület szervezi, ahogy eddig is, Dunakeszin tartják meg.

A városban három olyan iskola van, ahol ezt elkezdhetik, a Fáy, a Garay és a Németh Kálmán. A Waldorfban testnevelési órák csak a felső tagozatban vannak, így ők esetleg ezekben az osztályokban fogadhatnak külsős edzőket. A katolikus fenntartású iskola szeptember elsején alakul, velük később fognak egyeztetni.

Egy-egy sportág, vagy sportágcsoport bemutatása és oktatása 15 héten keresztül tart majd. A program költségeit a Fót SE állja, mely így lehetőséget kap a szakosztályok bővítésére is.

A mostani sportágakon kívül a jövőben újabbakat is szeretnék majd bevonni a programba, például BMX-kerékpározást,  korcsolyázást.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább