Új gyalogátkelőhelyek készülnek Fóton!

by franciska

Összesen öt zebra készül el hamarosan a városban, biztonságosabbá téve a gyalogosok közlekedését. 

A Németh Kálmán u. – Hargita u. csomópontnál Dunakeszi irányában 3 méter széles gyalogátkelőhely kiépítését kezdték el szeptember 30-án. A helyszíni munkák tervezett befejezése: október 11., forgalomba helyezése pedig október 25. A zebra két oldalán 20 m2 járda térkőburkolat készül tapintható (taktilis) jelekkel ellátva.

A Móricz Zs. u-Csaba u. csomópontnál október 4-én kezdték el Fót központ irányában a gyalogátkelő kialakítását a Móricz Zs. úton. Taktilis jelek is felkerülnek majd a zebrára. A munkálatok befejezésének ideje: október 16.

A Németh Kálmán u.- Tóth Á. u. találkozásánál Dunakeszi irányában október 7-én kezdik el az akadálymentesített zebra felfestését, lámpakar- és lámpatestcserével, illetve új közvilágítási oszlopot is elhelyeznek.

A Györffy utca és a Mindszenty utca kereszteződésében Dunakeszi felé október 17-én kezdenek hozzá az akadálymentesített zebra felfestéséhez, illetve a 45 méteres résfolyóka, 3 db új víznyelő építésébe. A lámpakar- és lámpatestcsere, illetve az új közvilágítási oszlop munkálatai előreláthatólag november 5-én fejeződnek be.

A Vörösmarty M. u.- Virág u. csomópontban október 12-én kezdik el Mogyoród irányban az akadálymentesített zebra kialakítását a Vörösmarty M. úton, ahol lámpakar- és lámpatestcserét is el fognak végezni november 10-ig.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább