Szerdán gyérítik a szúnyogokat Fóton

by Karakai Ildikó

Városunkat csak a földi kémiai védekezés érinti: a minap 180 napra újra engedélyezett légi szúnyogirtást csupán az ország keleti részén alkalmazzák majd – tudta meg a Fótinfo.

Fóton a tervek szerint szerdán, vagyis július 29-én, napnyugta után  gyérítik majd a szúnyogokat. Ha a holnapi akciót bármi meghiúsítaná, akkor csütörtök, illetve péntek a tartalék időpont.

A városban Deltasect Plus 1,2 ULV készítményt alkalmaznak a szúnyogok gyérítésére, csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár). Így a szer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Íme, az útvonal:

A szúnyoggyérítés idejére a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a friss levegőn száradó ruhákat lehetőség szerint gyűjtsék össze, vagy legalább takarják le.  A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább