Sportélet Fóton – A Fót SE új elnökével beszélgettünk

by Karakai Ildikó

Március óta új vezetője van a város sportegyesületének, a Fót SE-nek. Kapitány Zoltánt nemcsak a tervekről kérdeztük.

Milyen személyes kötődése van a sportokhoz?

Kisgyerekkorom óta focizok, az FSE öregfiúk csapatában jelenleg is játszom. Fiaim szintén itt futballoznak. Van egy labdarúgással foglalkozó vállalkozásom és egy fóti könyvelőirodát is vezetek. Az egyesületet is igyekszem majd vállalkozói szemlélettel vezetni.

Milyen régi az egyesület?

1913-ban alakult a FSE , melynek eddigi legsikeresebb időszaka a 2000/2001-es NB2-es futballbajnoksághoz fűződik , ahol a hatodikok lettünk. Ebben az időben az Újpest kvázi tartalékcsapata voltunk. Sporttelepünk Balogh Sándor fóti lokálpatriótáról kapta a nevét aki sikeres vállalkozóként támogatta az egyesületet.

Melyek a legsikeresebb szakosztályok?

Tíz szakosztályunk van. Labdarúgóink a Megye 4-ben játszanak, teniszezőink és dzsúdósaink országos versenyeket nyernek, de jól működik az asztalitenisz és az atlétikai szakosztályunk is.

Két éven belül felépül a fóti sportcsarnok. Mennyit változtat ez majd az egyesület mindennapjain?

Fótnak nagy szüksége van egy sportcsarnokra. Most különböző iskolákban kell bérelnünk pályákat, ami szétforgácsolja a szakosztályainkat és költségigényes is. A multifunkciós sportcsarnokot kiválóan tudják majd használni a sportolni vágyó amatőr és profi játékosok. Tervezzük a futsal és a kézilabda szakosztályok fejlesztését is.

Az egyesület színe a lila. Ez mg újpesti kötődésnek köszönhető?

Már korábban is ez volt a színünk, de a kapcsolat ezt megerősítette. Most tervezünk váltást, a logónk a város logójához alkalmazkodik majd és színeink is ahhoz fognak igazodni.

Milyen közelebbi és távolabbi terveik vannak?

Az edzések és táborozások augusztus elsején indulnak. Fejlesztjük az iskolákkal a kapcsolatainkat, tervezem, hogy a közeljövőben mindegyikbe ellátogatok. Mint már mondtam, nagyon várjuk a sportcsarnokot és szeretnénk egy műfüves pályát építeni Kisalagon vagy Fóton.

Az ambiciózus terveket kikkel tervezik végrehajtani?

Nagyon jól együtt dolgozunk a két alelnökkel, Tóth Iván Csabával és Szkala Sándorral, akárcsak a fóti önkormányzat képviselőivel. Remek csapat szerveződött körülöttünk önkéntesekből, segítőkből, akikkel új fejezetet nyitunk az egyesület életében.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább