A polgármester szerint Fót megérdemelne egy Nemzeti Bajnokságban játszó csapatot

by Karakai Ildikó
Kemény, sőt időnként durva meccsen, változó időjárási viszonyok közt kapott ki 2-1 re a Perbál SC II -től a Kisalag SC a IV osztályú felnőtt bajnokság Nyugati csoportjában.
A kezdőrúgást Dr. Vass György,  Fót polgármestere végezte. A városvezetőt a meccs előtt kérdeztük a bajnokság kilátásairól.
– Most kezdődött el a bajnokság, megnézzük, mire fogunk menni. Szerintem méltatlan volt Fóthoz, hogy csak megye négyes csapataink voltak. Még a megye három is kevés volna  – ez a város, ez a publikum többet érdemel ennél, legalább NB-s csapatot. Ez nyilván nem rajtunk, az önkormányzaton múlik. Össze kell szedni a megfelelő játékosokat. Korábban gondoltam arra, hogy össze kéne vonni az egyesületeket, és együtt többre mennénk. Tekintettel a hagyományokra, és hogy mennyi mindent csináltak ezzel a pályával, amiből egy nagyon klassz játéktér lett – azt hiszem nyilván maradjon mindenki a kaptafájánál. Ennek ellenére azt mondanám, hogy magasabb szinten kéne ezt űzni, és erre van lehetőség. Ahonnan jöttem, a Sarkad megye egyben játszott, az önkormányzat támogatta. Meg lehet oldani, én azt mondom, minimum a megye egyet meg kellene céloznia a Fótnak, de én az NB-t se tartom lehetetlennek. Az anyagi háttér megvan hozzá, ami az önkormányzatot illeti, biztosan.

Dr. Vass György a kezdőrúgásra készül

A Kisalag SC elnökét, Puskás Tibort az idei fejlesztésekről kérdeztük.
-A lelátórendszert megcsináltuk, a cserepadokat, a nyílászárókat kicseréltük. A pályán is javítottunk, beszereztünk új fűnyírót és gyepszellőztetőt. Jövőre szeretnénk átellenben egy másik lelátórendszert a vendég szurkolóknak, külön parkolóval. Szeretnénk a csatornára rákötni magunkat, és ha ez megvan, akkor kiszélesítenénk az öltözői szektort, terveznénk oda egy közösségi teret, ahova le tudunk ülni enni. A fejlesztéseket önkormányzati segítséggel, illetve TAO-s pénzből valósítjuk meg, de a legfontosabb, hogy amit lehet, társadalmi munkában mi csinálunk meg.

Puskás Tibor

A Perbál SC II. edzője, Káldi Sándor a játék előtt a várakozásairól beszélt.
– Nem állunk túl jól a tabellán, de a mai meccsen jó lenne három pontot begyűjteni. Azt gondolom, ez nem lesz könnyű. Elég rutinos az ellenfél, mi meg még nem igazán álltunk össze.
A Kisalag felkészüléséről Olajos Sándor edző számolt be nekünk.
– Néhány edzéssel, illetve edzőmérkőzésekkel készültünk, hol sikeresen, hol kevésbé. A megye hármas Mogyoródot meg tudtuk verni, annak nagyon tudtam örülni, bár egy hétre rá sajnos az öregfiúktól rossz játékkal kikaptunk. Az elmúlt hetekben bevezettük a heti egy edzést, péntekenként össze szoktunk jönni – a srácokkal megbeszéltük, hogy aki tud, az jön. Hol hatan vagyunk, hol tizenketten, ez változó. A mozgáson van a hangsúly. Jött két új fiatal játékos, egyikük kisalagi, Luzsicza István. A másik,  Ráduly Roland ebben a szezonban abbahagyja a komolyabb szintű labdarúgást, és meg tudtuk fűzni, hogy fél évet, egy évet itt játsszon nálunk.

Olajos Sándor

A meccs után Olajos Sándor így értékelt:
A mérkőzésen az első félidőben, de főleg az első harminc percben egészen jól játszottunk, gólt szereztünk, lőttünk két kapufát. Az egyenlítő gól egy picit megfogott minket. Próbáltuk fejben rendbe tenni magunkat a második félidőre, de rossz mentalitással és hozzáállással futballoztunk. Sajnos, ahogy az ellenfél megszerezte a vezetést, kapkodásba ment át a játékunk. Nem segített, hogy háromszor is kényszerű cserét kellett végeznem sérülések miatt. Hiányzott a szív és a hideg fej, de a jövő héten javítunk! Hajrá Kisalag!
Ami a többi meccset illeti: a hétvégén a Fót SE 4-0-ra nyert az SK Farmos ellen, míg a Fót SE II 2-1-re kikapott a Csobánkától.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább