Óvodapedagógusok segítenek a rendelőkben!

by franciska

A Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde pedagógusait kérték meg arra, hogy segítsenek az egészségügy adminisztratív feladatainak ellátásában.

Jusztinné Rich Éva, a Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője portálunknak elmondta: az önkormányzattól felkérést kaptak arra, hogy az óvoda pedagógusai besegítsenek a leterhelt fóti orvosoknak a telefonhívások kezelésében. Rengeteg panasz érte az orvosokat, amiért az oltások miatt megnövekedett feladatok ellátása közben nem voltak elérhetőek telefonon. A pedagógusok a telefonhívások fogadásában segítenek majd, és összegyűjtik az igényeket a beutalókra, illetve a gyógyszerekre.

Az óvoda egyik pedagógusa pénteken Dr. Kővágó Kálmán háziorvos rendelőjében kezdi el a segítségnyújtást. Az intézményvezető elmondta, hogy kollégái szívesen látják el ezt a feladatot, bár folyamatosan tartanak ügyeletet is az óvodában. Jusztinné Rich Éva hangsúlyozta, hogy nekik is óvatosnak kell lennünk, mert a pedagógusok még nincsenek beoltva. „Nagyon várjuk az oltást, több kolléganőnk átesett a betegségen, akik meg is kapták már a plasztikkártyát. A napokban mértük fel az igényeket, dolgozóink túlnyomó többsége szeretne oltást kapni. A bölcsődénket be kellett zárni, mert öt kolléganőnk fertőződött meg, közülük egy kórházban van” – tette hozzá az intézményvezető.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább