Monti csárdása, Offenbach kánkánja és a népszerű magyar nóták is felcsendültek az evangélikus templomban

by ktgy
A koncert előtt Cserhátiné Szabó Izabella, a templom lelkésze köszöntötte a vendégeket, és megköszönte a zenekarnak a fellépését.
Az esemény a Kárpát-medencében Élő Magyarokért Közhasznú Alapítvány szervezésében valósult meg, a bevételt a 150 éves fóti evangélikus templom javára fordítják.
Az alapítványt 2000-ben Sára Sándor, Csoóri Sándor és a Duna TV támogatásával hozták létre a Kárpát-medencében élő hátrányos helyzetű emberek megsegítésére.
A mostani koncerten a Csárdás Szimfonik Zenekar és énekesei mutatkoztak be Vadász Károly vezetésével.
Vadász Károly a 100 Tagú Cigányzenekar vezető cimbalmosa. A hangszeres előadók a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáiból, valamint több klasszikus zenekar tagjaiból álltak össze.
Az énekesek pedig az Operettszínházból, illetve a magyar népdal világából ismertek.
A koncerten a Monti-csárdás és Offenbach kánkánja mellett elhangzottak ismert magyar nóták és klasszikus magyar operettslágerek is.
 
A hangverseny végén Földes István, az alapítvány elnöke Cserhátiné Szabó Izabellának a Csaba királyfi emlékérmet adta át az evangélikus egyházért végzett áldozatos munkájának elismeréséül. Ő 1995 óta, 28 éve szolgál a templomban.
A Csaba királyfi emlékérmet Orbán Viktor támogatásával alapították. A díjat az alapítvány minden évben egy olyan személynek adományozza, aki az összmagyarságért áldozatos munkát végez.
A program végén Cserhátiné Szabó Izabella elmondta, hogy nem számított a díjra, amitől nagyon meghatódott. A mostani koncert bevételéből a templom párnáit cserélik majd ki, mivel a felújítás már befejeződött. Hozzátette, hogy a hangverseny tulajdonképpen egy ajándék a hosszú felújítási munkák után.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább