Nagyobb uniós támogatásban részesülhetnek a fóti vállalkozók is!

by franciska

Pest megyei vállalkozókkal találkozott Dunakeszin György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelősállamtitkára valamint Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség országgyűlési képviselője.

 

Soha nem látott méretű források érkeznek a magyar gazdaságba a vállalkozások fejlesztésére a 2021-2027-es európai uniós pályázati ciklusban – erről volt szó azon a találkozón amelyen György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, valamint Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség országgyűlési képviselője vett részt Dunakeszin.

Az ITM államtitkára  többek között elmondta, hogy a magyar kormány tervei szerint lesznek úgynevezett tömegpályázatok, amelyeket negyedévente hirdetnek meg, és ezekről 3-4 hónap alatt döntések is születnek. A pályázatok egyik nagy előnye, hogy a támogatói összeget a támogatói okirat kiállítása után egyben odaadják a vállalkozásoknak, egyelőre hitel formájában, és amint teljesülnek a feltételek, a finanszírozás vissza nem térítendő támogatássá alakul.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Pest megye végre különálló régió lesz, ezért sokkal nagyobb uniós támogatásban részesülhetnek az itt működő vállalkozások, mint eddig.

Hangsúlyozta: „Ahogy eddig is, ezután is mindent meg fogunk tenni a helyi vállalkozások, a munkavállalók és a családok védelmének érdekében. A térségben több száz cég kapott munkahelymegtartó támogatást, több ezer ember munkahelyét sikerült ezen keresztül megvédenünk, ami több ezer család megóvását és napi megélhetését is jelenti.”

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább