Együttműködési megállapodás a Fóti ÖTE és az önkormányzat között

by franciska

A Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Fót város lakóinak illetve a környező települések katasztrófa elhárításban való részvételére jött létre 2019 novemberében.

Benedek Csaba a Fóti AQUA Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja örömmel számolt be arról, hogy Fót Önkormányzata és a Fóti AQUA Önkéntes Tűzoltó Egyesület között folyamatban van az együttműködési megállapodás kidolgozása. Szimbolikusnak tekinthető a megállapodás, mert az egyesület fóti székhellyel rendelkezik, melynek katasztrófa védelmi szerződése márciustól él és áprilistól napi rendszerességgel működnek a városban bármilyen káreset elhárításában  függetlenül attól, hogy volt-e együttműködési megállapodásuk az önkormányzattal vagy sem.  Ettől függetlenül fontos, hogy legyen egy gyakorlati keretek között szabályozott együttműködése az egyesületnek az önkormányzattal. A Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület előbb bizonyított, megmutatta, hogy milyen tevékenységgel tudja segíteni a lakosságot, s utána köt együttműködési megállapodást.

Benedek Csaba sikeresnek látja az elmúlt fél évet, úgy érzi, hogy a vártnál is pozitívabb az egyesület elfogadottsága a városban.  A Fóti ÖTE  igyekszik nemcsak a katasztrófa elhárításban segédkezni, hanem részt vesznek gyermekeket vagy idősöket segítő akciókban is. A pandémia alatt az idősöket mentesítették  a bevásárlás  alól, s komoly segítséget nyújtottak a fertőtlenítésben is.

Az Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület a legtöbb kommunikációs csatornafelületen elérhető. Az egyesület ügyeleti telefonszáma: 70/380 9826

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább