Miniszteri elismerést kapott a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke – videó

by franciska

Május 4-én, a tűzoltók napján Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Vass György polgármester miniszteri elismerő oklevelet adott át Szabó Richárdnak,  a Fóti Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

Tuzson Bence a miniszteri elismerő oklevél átadásakor hangsúlyozta: rendkívül fontos Fót lakóinak és családjainak a biztonsága, melyhez  elengedhetetlen az egyesület tagjainak áldozatos munkája. Az államtitkár kiemelte, hogy jó kezekben van a fótiak biztonsága.

Dr. Vass György polgármester köszönetét fejezte ki a Fóti Aqua Tűzoltó Egyesület tagjainak a városért végzett munkájukért, és külön hangsúlyozta, hogy az egyesület a vírus elleni védekezésben folyamatosan részt vett a város köztereinek, forgalmasabb helyeinek a fertőtlenítésével. A Fóti ÖTE idén Fót Városért díjban részesült.

A Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek jelenleg három autója van: egy felújított Mercedes tűzoltóautó (1600 literes), egy szerkocsi (2500 literes) és egy saját építésű Mitsubishi (600 literes).

Fótnak korábban nem volt tűzoltócsapata, ezért hozták létre még 2019 novemberében 15 taggal az egyesületet, hogy  minél korábban tudjanak reagálni a katasztrófák elhárításakor. Ma már 46 önkéntes tűzoltójuk van. A csapat tagjai 2020. május 5-én vonultak először, azóta összesen 196 káreset elhárításán dolgoztak, ebbe beletartozik a tűz, a baleset, a pincebeázás és a viharkár is.  Hamarosan egy nagyobb tartályú vízszállító készülékkel fejlesztik az eszközparkjukat. Ennek előnye, hogy a vízhiányos területeknél azonnal van oltóvizük – tudtuk meg Szabó Richárdtól, az egyesület elnökétől.

Az elismerés átadása után Dr. Vass György polgármester, Tuzson Bence, a térség parlamenti képviselője és Bíró Zoltán, alpolgármester a város központjában két díszalmafát ültetett.  Ezek a területen kialakítandó park első dísznövényei.
Az eseményen Tuzson Bence hangsúlyozta, hogy  a fák ültetésének és gondozásának minden város életében fontos szerepe van. Jó érzéssel tölti el, hogy a város két vezetőjével most elültetett fák hosszú évtizedekig állnak majd a megújuló városközpontban. A zöld terület melletti falfelület díszítésére pályázatot írt ki az önkormányzat a fóti gyermekeknek.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább