Mézeskalács kiállítást csodálhatunk meg a Fóti Városi Könyvtárban

by franciska

Az adventi időszak néhány hete az elcsöndesedésé és az ünnepi készülődésé. November 30-tól januárig a könyvtár Bárány Edit és Pintér-Bárány Viktória mézeskalács kiállításának ad otthont.

November 30-tól fahéjtól és méztől illatozó könyvtárba léphetnek be Kisalagon a könyvtárba látogatók. Nem hétköznapi kiállítást nézhetnek meg az olvasók, hiszen karácsony közeledtével mézeskalácsok kerültek a könyvespolcokra, amelyeket megvásárolhatnak és hazavihetnek.
A csodásan szép mézeskalácsokat Bárány Edit tanár, bábkészítő és  lánya, Pintér-Bárány Viktória formatervező készítette. A kiállítás januárig díszíti a bibliotékát, de közben a kiállított darabok megvásárolhatók.
A mézeskalácsok árát Bárány Edit a Cipősdoboz akcióra és a Mindenki Karácsonya rendezvényre ajánlotta fel.  A jótékony akciók miatt a vásárlók az árjegyzéknél magasabb összeget is fizethetnek egy-egy darabért,  így segítve a jótékonykodást.
A kiállítás legcsodálatosabb mézeskalács kreációja a Szeplőtelen Fogantatás templom cukrászati remekműve, amire külön licitet szerveznek majd januárban. A templomért befolyt  összeget is jótékony célra fogják fordítani.
Focilabda, körhinta, gyertyatartó, szánkó és még más fóti építészeti alkotás mézeskalács remekműve várja az olvasókat és a kiállítás látogatóit az adventi időszakban.
A könyvtárban a mézeskalács tésztájának és cukormázának receptjét is megtalálják az érdeklődők , amely alapján készültek a kiállított darabok, amik nem mellesleg ehetőek is.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább