Megyek haza: bemutatták Greguss Sándor legújabb könyvét

by franciska

Greguss Sándor író, költő Megyek haza című könyvének meghitt hangvételű bemutatóját tartották meg november 30-án a katolikus templom melletti közösségi házban.

Greguss Sándor harmadik könyvének a bemutatóját tartotta meg az író családja, amelyet lánya, Greguss Anna szerkesztett össze édesapja halálát követően. A könyvet az író családja azzal a szándékkal adta ki, hogy Greguss Sándor betegségének történetét elmeséljék, illetve élete utolsó időszakának írásait és verseit adják közre.

A könyvbemutató visszatérő motívuma volt Koródi Szilárd meghitt előadása, aki Greguss Sándor írásaiból olvasott fel, illetve verseiből szavalt.

Fodor Réka beszédében kitért arra, hogy családjukban a férje képviselte a nyugalmat, míg ő maga a lendület. Orvosként imaláncot szervezett férje gyógyulásáért, bízva abban, hogy a korábbi gyógyulása megismétlődhet. Férje végzetes betegsége rendkívül gyors lefolyású volt, mindössze 5 hónap alatt zajlott le. Greguss Sándor segítőként nagyon sok haldoklónak és családjának nyújtott segítséget az utolsó napokban, a férjének pedig Jézus maradt, mondta a felesége.

„Ez a könyv nagyon szép karácsonyi ajándék, amelynek nem célja a siratás. Sanyi posztjai által nagyon sokan meghallották Jézus szavait. A karácsonnyal azt ünnepeljük, hogy magunkban is megszülessen Jézus. Ez a könyv az evangelizációban nyújthat segítséget” – hangsúlyozta Fodor Réka.

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább