Már most tudják, hogy labdarúgók szeretnének lenni

by Ujvári

A legfiatalabb fóti futballisták, az 5-10 évesek edzésén jártunk. A sok fiú és lány nagyon lelkesen követte az edzők, Mácsik Róbert és Mátyás Noémi instrukcióit.

Ennek a korosztálynak még nincs bajnoksága, viszont fel évente 4 alkalommal az OTP Bank Bozsik-programjának keretében tornákon vesznek részt, ahol különböző technikai feladatok vannak.

A gyerekek között vannak teljesen kezdők és vannak, akik már fél, egy éve fociznak. Ebben a korban az a legfontosabb, hogy a gyerek élvezze a játékot, de ahogy Róbert elmondta, az is fontos, hogy elsajátítsa a labdarúgás különböző elemeit, és technikáját. A fiatalok heti kétszer járnak egyórás edzésekre.

Az csak néhány év múlva dől el, hogy kiből lesz valóban focista, de a gyerekek közt már most is vannak ketten, akik “labdarúgók szeretnének lenni”. Az edzéseken a járványhelyzet miatt nagyon ügyelnek a biztonságra, kézfertőtlenítőt rendszeresen használnak, igyekeznek – amennyire ebben a sportban lehet, – tartani a távolságot, és a szülőket is megkérik, hogy tartsanak távolságot, hogy minél kevesebb legyen az érintkezés.

Az edzés után beszélgettünk Szkala Sándorral, a Fót SE elnökhelyettesével, aki elmondta, hogy jelenleg 10 különböző korosztályú csapatukban – u7-től öregfiúkig – több mint 170 játékosuk van. Nehéz helyzetben kezdte az egyesület a mostani szezont, a mostani vezetőség csak márciusban vette át az irányítást. A vírushelyzet miatt tavasszal gyakorlatilag elmaradt a bajnokság és edzések se nagyon voltak. Mint említette, nagyon szükségük lenne egy újabb műfüves pályára – erre most pályáznak.

Fotók: Konkoly-Thege György

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább