Majálisozók lepték el a Somlyó-tó környékét

by franciska

A Fóti Közszolgálató Kft. szervezésében zajlott le a fóti majális, aminek programjait nagy érdeklődés kísérte. A rendezvényt Fót város 20 éves évfordulójának jegyében tartották meg, közösen a fóti intézményekkel, civil szervezetekkel. A délelőtti programokat követően délután is nagy volt az érdeklődés a majális programjai iránt a Somlyó-tónál.

 Egész nap izgalmas akadályversenyen vehettek részt gyerekek, felnőttek, amelyeket a városi civil szervezetek és intézmények Fót várossá válásának 20 éves évfordulója alkalmából szerveztek. A 20 állomásos kihívás egyik helyszíne volt a Zöld Dió Egyesület állomása, ahol inklúziós feladatok által érzékenyítették a részvevőket a fogyatékkal élő társaink iránt. A vállalkozó kedvűek a kerekesszékes közlekedést próbálhatták ki, illetve szemtakaróval bekötött szemmel igyekeztek elérni a kitűzött célpontokat vakbot segítségével.

A Fóti Települési Értéktár Bizottság asztalánál régi tárgyak felismerése volt a feladat. A bizottság elnöke, Lévai Sándorné elmondta, hogy a sajtáredény funkciójának a kitalálása volt a legnehezebb azoknak, akik a bizottság feladatait megoldották. A játékban résztvevők szellemi totón nevezhették meg Fót nevezetességeit.

A Fóti Városszépítők Egyesülete az Impulzus Egyesülettel közösen állított fel standot,  kvízkérdésekkel várták az érdeklődőket, akiknek térképen kellett bejelölniük a városban elkészült mesejárdák és a fóti könyvfordulók helyszíneit.

Az elvégzett kihívásokért a 20 állomáson egy-egy pecsétet kaptak a menetlevelükre a résztvevők. Akiknek sikerült összegyűjteni 20 pecsétet, azok Fót város jelképeiből választhattak ajándékokat.

Egész délután majálisozó gyerekek és felnőttek örültek az izgalmas játékoknak és eseményeknek. A gyerekek nagy örömére várt mindenkit a dodzsem és a körhinta, illetve négylábú kedvenceink a Bárka állatsimogatóban. Pihenésképpen  Mikó András látványos madárfotó-kiállítását és Földi Dóra madár-meseillusztrációit is megtekinthettük.

Kora délután a Csicseri és Borsó zenekar kellemes jazzdallamaira mozoghattak a gyerekek, majd a
Kreadance Tánciskola látványos produkciói arattak nagy sikert.

Nizsai Dániel előadásában a kicsiknek szóló Vitéz László-bábelőadás rendkívül népszerű volt a legkisebbek körében.

17 órától a Crazygránát együttes vette át a főszerepet a színpadon, majd 19 órakor a Zorall együttes zárta az idei fóti majálist.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább