Lelőttek egy foxit Fóton, a rendőrség nyomoz

by dombteto

Fóton vélhetően éles lőfegyverrel agyonlőttek egy foxit. A kutyus bűne az volt, hogy az utcán sétált. Az ügyről az Állat és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest nevű szervezet számolt be elsőként a Facebook-oldalán.

Az újpesti civil szervezet kiemelte, hogy a Dunakeszi Rendőrség szakemberei kiemelkedően kezelték az ügyet, éjjelig helyszíneltek, adatokat gyűjtöttek. Meghallgatták a szomszédokat és a lelőtt foxi gazdáját is, aki később ért haza. A tetemet boncolásra a szervezet szállította el, az eredményeket és lövedéket átadja a nyomozóhatóságnak. A rendőrség még szombaton is kiemelten dolgozott az ügyön, így nagy esély van az elkövető megtalálására – írták a szervezet oldalán.

Mint az RTL híradója tudósított róla, a kutya lelövésének van szemtanúja is, aki egy hatalmas puffanást hallott, és azonnal kirohant. Látta, hogy a kutya vérzik és pár méter múlva egy telken összeesik . Az állat elpusztult.

A televíziós csatorna híradójának riportjából kiderült, hogy a fótiak értetlenül állnak a történtek előtt, és azt mondják, félnek.  A kutya gazdája elismerte, hogy az eb sokszor kiszökött otthonról és bejárkált a szomszédokhoz, de gazdája szerint ez senkit sem zavart, mert az állat nem volt agresszív.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább