Július 31-ig jelentkezhetnek a külföldi ösztöndíjprogramra a fóti fiatalok!

by fnora

A fantasztikus lehetőséggel az Egyesült Államokba, Kanadába, Európa számos országába, Izraelbe és Törökországba is eljuthatnak a jelentkezők.

 

 

Már csak pár nap van a Kőrösi Csoma Sándor-program jelentkezési határidejéig! A fantasztikus lehetőség életre szóló élmény a fiataloknak, hiszen az Egyesült Államokba, Kanadába, Európai számos országába, Izraelbe és Törökországba, a Petőfi Sándor-program keretében pedig Erdélybe, a Felvidékre, a Vajdaságba, Horvátországba és a Muravidékre utazhatnak. Ehhez azonban jelentkezni kell! Hogyan? www.kulhonimagyarok.hu, valamint a www.korosiprogram.hu, illetve a www.petofiprogram.hu oldalon keresztül elérhető pályázati felület kitöltésével.

 

Meddig?

 

A határidő: 2023. július 31.

 

A KCSP és a PSP program célja, hogy ösztöndíjasokat küldjön ki a világ magyarságához a diaszpórába és a Kárpát-medencei szórványmagyarsághoz. Az ösztöndíjasok ott közösségszervezéssel foglalkoznak. Míg eddig csak 20 éves kortól lehetett pályázni, mostantól azonban már a 18. életévüket betöltő, érettségizett magyar állampolgárok is pályázhatnak ösztöndíjasnak. A pályázók cserkésztevékenységben, hagyományőrzésben, oktató-nevelő munkában, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenységben segítik majd a magyar közösségeket.

 

 

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább