Ízig-vérig sportoló: Halászy Gábor

by fnora

A 61 éves Halászy Gábor 8-9 éve kezdett el aktívan futni. Fiatalként 10 évig karatézott, de egy sérülés miatt 25 évre abbahagyta a sportolást. 

Gyorsan jöttek fel rá a kilók, végül a szadai szomszédjai vették rá a futásra. Bár korábban a karate mellett futott is -maratont, félmaratont -, félt, hogy a térde nem bírja. Eleinte valóban nagyon kínkeserves volt, de másfél év múlva már újra versenyzett félmaratonon. Mivel túl jó eredményt nem ért el, rájött, hogy valószínűleg gyenge hozzá, nem megfelelő az izomzata – ahogy ő fogalmazott.

Átállt a rövidebb távokra, 10-5-3 kilométeresekre. Itt sem jöttek azonnal az eredmények, bár indult például több utcai futóversenyen; a Vivicittán, a Futapesten rövidebb távokon.

Körülbelül két és fél éve – mivel szerette volna, ha van eredménye is -, jelentkezett a Plandurance Edzettségfejlesztő Műhelybe. Itt Nagy Mariann lett a távedzője, interneten keresztül. Egy év után jöttek az első sikerek. A Kolonits Emlékfutáson két kilométeren 7. lett, a váci futóversenyen 10. lett abszolútban, ami nem kis teljesítmény ebben a korban. Később szenior bajnokságokon indult, és fedettpályán 3000 méteren az 55-60 évesek korosztályában 59 évesen 3. lett. Tavaly szeptember 6-án a 60 feletti korosztályban 4. helyezést ért el szabadtéren hasonló távon, majd korosztályos Futapest terepversenyt is nyert.

Ha megfutom a legjobb időmet, ezüstérmes lettem volna, de a sportban nincsen ha – mondta.

A civilben földmérő és cégtulajdonos sportoló készül a következő versenyekre, hetente ötször tíz kilométert fut ( hetente egyszer a Balogh Sándor Sportcentrumban, a többi napokon Szadán) és három erősítő edzést is tart.

Gábor a Fót SE sportolója,  az egyesületi tagság a versenyeken való indulás feltétele,  de edzéseit önállóan végzi.

Az Év sportolója-díjra jelölő Fót SE elnöke, Kapitány Zoltán elmondta, hogy nagyon büszkék Gábor teljesítményére, az atlétáik is példaképnek tartják.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább