Ilyen az, amikor a fotók magukért beszélnek. Lapozza át cikkünket az Ételek és Életek fesztiválról!

by ktgy
Nagyon nagy meleg volt szombaton a tónál, amikor az Ételek és Életek fesztivál izgalmas programja elkezdődött. A vele párhuzamosan zajló Somlyó Kupa hajómodellverseny reggel óta tartott. Ott is igyekeztek a résztvevők minél több időt az enyhet adó sátorban tölteni.
A gyerekek addig is jól szórakoztak, de a fesztivál szervezői kicsit eltolták a programokat, így az esti koncertekre már elviselhetővé vált az idő, akkor már egyre többen jöttek.
Kínai programok: Tajcsi ( Tai Chi) és divatbemutató, ételkóstoló és ajándékbolt. Olaszország ismert ételei közül nem maradtak el az eredeti olasz pizzák sem.
Halmos Mónika több, mint 25 éve kutatja az ehető virágok és a vadnövények gasztronómiai történetét.
Előadásán bemutatott több növényt, sőt, kóstolót is hozott vadvirágos kekszből, vadvirágos fűszeres vajból és a csalános falatkákból.
Az est legnépszerűbb programja Szabó Balázs Bandájának fellépése volt, amit az Opanke Hagyományőrző Kulturális Egyesület népzenei koncertje követett, majd szerb táncház zárta a rendezvényt.
Bérciné Berke Szilvia, az esemény főszervezője kérdésünkre elmondta, hogy érdemes volt áttenni a nagykoncertet későbbre, mert a picit hűlő levegőben már egyre több család kilátogatott a tóhoz. “A korábbi események közül több, zárt helyen tartott program is jól sikerült, így Kocsis Dóra zero waste, illetve Halmos Mónika Ehető vadvirágok című előadása is. Az egész park vidámabb hely lett a fóti Marcello olasz dalait hallgatva. Népszerű volt Pietróval a pizzakészítő workshop, a gyerekek szerették a labirintust, így összességében azt gondolom, hogy aki kijött, az jól érezte magát” – összegezte a fő szervező.
A következő program a tónál augusztus 26-án lesz “Extrém sportnap, minden, ami sport” témában. Lesz falmászás, BMX-bemutató, és kiemelten a kerekesszékeseknek szeretnének egy napot tartani. Nekik szerveznek plusz lehetőségeket a mozgásra, és az egészségesek kipróbálhatják majd, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a kerekesszékkel közlekedőknek.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább