Idén is csendesen telik a húsvét Fóton

by fnora

A húsvét az egyik legkedvesebb ünnepünk minden évben. Ilyenkor általában már tavasz van, mindenki megy rokonokat, barátokat látogatni és locsolkodni. Finom ételek és italok kerülnek az asztalra, amikor összejön a család több generációja, hogy megünnepelje a feltámadást, újjászületést.

Sajnos már második éve csak visszafogottan tudunk ünnepelni és most a járvány harmadik hullámában ez talán még nehezebb. Már mindenki nagyon fáradt az elmúlt egy év bezártságától, de a legtöbben belátják, hogy még ki kell tartanunk egy kicsit, és akkor előbb vagy utóbb visszakapjuk a korábbi életünket.

Érvényben van a kijárási tilalom este nyolctól reggel ötig, be vannak zárva az éttermek, kávézók és a legtöbb bolt. A templomok szertartásai jórészt elmaradnak vagy átkerülnek az online térbe, érvényben van a gyülekezési és rendezvénytilalom.

Ebben a nehéz helyzetben kérdeztük városunk lakóit, mit terveznek idén. Akikkel beszélgettem, azok közül mindenki szűk családi körben tervezi megünnepelni a húsvétot.

“Senki más, csak mi ketten a párommal, az unokáimhoz nem megyünk, ők nem jönnek – amíg ez a cirkusz van, addig nem”.

“Húsvét otthon, szűk családi körben”.

“Együtt lakók ünnepelnek, együtt”.

“Húsvét itthon, csak a család. Kint főzünk, ha jó idő van és nagytakarítunk”.

“Otthon lesz a húsvét”.

“Otthon leszünk egyedül”.

“Otthon a családdal”.

“Családi körben -barátnő, gyerekek, szülők”.

“Semmit, sehova. Mentem volna Gyulára, csak ott meg Covidosok lettek a barátaink”.

“Húsvét szűk családi körben, maximum az unoka jön. Be kell tartani, amit muszáj, hogy vigyázzunk magunkra és a többiekre is”.

Ezeket a válaszokat kaptam, amikor arról érdeklődtem a környezetemben, idén mit terveznek. A legtöbben ugyan szűk családi körben töltik a hétvégét, a menüre viszont kevésbé van hatással a koronavírus. Természetesen az ünnepi asztal az idén is bőséges lesz, ahogy hallottam, a sonka, a tojás és a sütemények mindenhol ott lesznek.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább