Idén is a Szent Márton romtemplomért futottak Fóton a II. Rom-Runon

by franciska

Nagy sikerrel ért véget a II. Rom-Run Fót terep- és akadályfutó verseny, amelynek célja a Szent Márton romtemplom  népszerűsítése. 

Az Impulzus Egyesület és a templommentők szervezésében  rendezték meg a II. Fóti Rom-Run futóversenyt. Az önkormányzat és több civil szervezet – Szent Erzsébet Katolikus Karitász, Fót SE, BSI Futónagykövetség – és cég támogatásával a Városi Sportcsarnok és az FSE közötti területet nevezték ki versenyközpontnak a szervezők, ahol gyülekeztek az 5 és 10 kilométeres versenyszámok felnőtt résztvevői, illetve a mini, az 1 kilométeres futam  gyerekversenyzői.
Károlyi Lajos, az Impulzus Egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy a 10 km-es táv népszerűbb a felnőttek körében, mint az 5 km-es, több futó választotta a hosszabb kihívást.  A versenyzők elégedettek voltak a pályával, a kiépített akadályokkal.  A versenynek nem titkolt célja, hogy a szervezők népszerűsítsék  a romtemplomhoz vezető ösvényt a lakosok körében, hogy azt gyaloglás, kutyasétáltatás közben is minél többen keressék fel.
Az eseményen jelen volt dr. Vass György polgármester, Bíró Zoltán alpolgármester, és több önkormányzati képviselő is. A célban a futókat frissítővel várták a szervezők.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább