Hivatalosan is átadták az Apponyi Franciska Óvodát

by franciska

Szűk körben adták át az Apponyi Franciska Óvoda felújított épületét. Dr. Vass György polgármester megköszönte az állam 36 millió forintos támogatását, továbbá a tervező Kvadrum Építész Kft. és a kivitelező Nova Bau Hungary Kft. munkáját.

A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy az önkormányzat szívügyének tekinti Fót gyermekintézményeinek felújítását, a fóti gyerekek megfelelő, biztonságos elhelyezését. A  90 kicsi befogadására alkalmas felújított óvoda a 21. század igényeinek felel meg. Dr. Vass György a rendkívül tartalmas nevelőmunkát külön megköszönte Szűcs Éva vezető óvónőnek.

Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az átadáson elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja az óvódapedagógusok munkáját, mert a nevelés mellett bizalmi kérdés is, hogy milyen szakemberekre bízzuk gyermekeinket. „A felújított intézetben meghatározó a tartalom, amit a gyermekek jelentenek, illetve az őket nevelő óvónők.” Az országgyűlési képviselő külön köszönetét fejezte ki Dr. Vass György polgármesternek és Bíró Zoltán alpolgármesternek, akik konkrét terveikkel és elképzeléseikkel megkönnyítik az ő munkáját is. „ Az önkormányzat munkatársaiban megvan a kellő lendület és szándék ahhoz, hogy a jövőben minél több felújítás legyen Fóton. „

Fót Város Önkormányzata Apponyi Franciska nevével fémjelzett tortát ajándékozott az óvoda dolgozóinak és az ovisoknak.

ÉRDEKES LEHET:

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. RENDBEN Tovább